بازارهای مالیبلاکچینگیمینگکریپتوهوش مصنوعی

عرضه اولیه بازی (IGO) چیست؟

به گزارش اکسران: در سال‌های اخیر، فناوری بلاک چین محبوبیت فراوانی میان کاربران و جوامع مختلف به‌دست آورده و در مدت‌زمان کوتاهی، توانسته است دگرگونی‌های مهمی را در صنایع مختلف رقم بزند. یکی از حوزه‌هایی که به‌لطف فناوری بلاک چین به‌تازگی شاهد پیشرفت خارق‌العاده‌ای بوده، صنعت بازی‌های رایانه‌ای است. با نفوذ و گسترش بلاک چین به صنعت بازی، آرام‌آرام کنترل و قدرت از دست غول‌های بزرگ بازی‌سازی خارج‌ و مدیریت و حاکمیت بازی‌ها به بازیکنان سپرده می‌شود؛ بنابراین، این صنعت پول‌ساز در آستانه ورود به مرحله‌ تازه‌ای قرار گرفته است. یکی از اولین نمونه‌های گسترش فناوری بلاک چین در صنایع بازی‌سازی، عرضه اولیه بازی (Initial Game Offering) یا به‌اختصار IGO است.

اکنون که گستره نفوذ فناوری بلاک چین به صنعت بازی کشیده شده است، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های تازه‌نفس بسیاری در این حوزه به‌منظور تأمین سرمایه اولیه خود به‌سراغ عرضه اولیه بازی می‌روند. عرضه اولیه بازی رویدادی تقریباً شبیه به سایر عرضه‌‌های اولیه‌ در فضای بلاک چین و راهکاری است که اغلب توسعه‌دهندگان پروژه‌های مبتنی‌بر بازی‌های رایانه‌ای برای ورود به بازار انتخاب می‌کنند. رویدادهای IGO علاوه‌بر جمع‌آوری سرمایه موردنیاز پلتفرم‌ها، فرصت‌هایی طلایی برای ورود سرمایه‌گذاران و پذیرندگان اولیه ایجاد می‌کنند.

در این مقاله، قصد داریم با نگاهی به صنعت بازی‌های رایانه‌ای و تأثیر فناوری بلاک چین بر این حوزه، ماهیت رویداد عرضه اولیه بازی را بررسی و سپس این فرایند را با سایر رویدادهای مشابه مقایسه کنیم و در آخر نگاهی به شیوه مشارکت و سرمایه‌گذاری در عرضه‌های اولیه بازی و سرویس‌های مطرح در این زمینه بیندازیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

عرضه اولیه بازی (IGO) چیست؟

عرضه اولیه بازی رویداد تأمین سرمایه برای استارت‌آپ‌های گیمینگ و پروژه‌های بازی‌های بلاک چینی است. شرکت‌کنندگان در این رویداد می‌توانند توکن‌های پروژه را به‌همراه مزایای دیگر مانند بهره‌مندی از تخفیف‌های درون بازی دریافت کنند. در بسیاری از بازی‌های درآمدزا (Play2Earn)، بازیکنان پیش از ورود به بازی، باید تعداد مشخصی ارز دیجیتال یا توکن غیرمثلی (NFT) بازی داشته باشند. بازیکنانی که بخواهند در بازی دلخواهشان فعالیت کنند، ازطریق IGO‌ها و با قیمتی مناسب می‌توانند به توکن‌های موردنیاز دسترسی پیدا کنند. در‌واقع، ماهیت اصلی عرضه‌ اولیه بازی این است که سرمایه‌گذاران و بازیکنان بتوانند پیش از عرضه رسمی، دارایی‌های پروژه‌ را بخرند.

در نمایی کلی‌تر، عرضه اولیه بازی را می‌توانیم یکی از بازیگران مهم صنعت نوپای گیم‌فای (GameFi) بدانیم؛ شاخه‌ای که با پیوند میان گیمینگ و دیفای (DeFi) یا امور مالی غیرمتمرکز شکل گرفته است. در پروژه‌های گیم‌فای، با محیط بازی‌های مبتنی‌بر بلاک چین سروکار داریم که در آن، بازیکنان در‌کنار بازی و سرگرمی، با استفاده از عناصر امور مالی غیرمتمرکز، درآمد کسب می‌کنند. به‌طور‌کلی، این فرایند به‌واسطه انجام وظایف خاصی در بازی شکل می‌گیرد و در پایان هر مأموریت، بازیکن ارز یا دارایی‌های درون‌ بازی را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کند.

همچنین بخوانید: گیم‌فای چیست؟

در گیم‌فای، افراد بدون‌نیاز به آشنایی تخصصی با امور مالی غیرمتمرکز وارد مراحلی از مبادله، کشت سود، سهام‌گذاری و استخراج توکن می‌شوند. با افزایش مشارکت کاربران، توکن‌های بازی‌ها نیز ارزش بیشتری پیدا می‌کنند؛ بنابراین، افرادی که بتوانند ازطریق رویدادهایی مانند IGO در مراحل اولیه عرضه دارایی‌ها و توکن‌های غیرمثلی درون‌ بازی‌ها به این روند بپیوندند، چندین گام از سایر کاربران جلوتر هستند.

همچنین بخوانید: بازی کنید و کسب درآمد کنید.

عرضه‌های اولیه بازی با هدف کاهش موانع برای ورود سرمایه‌گذاران خُرد به صنعت بازی‌های درآمدزا و ارائه برخی ویژگی‌های انحصاری برگزار می‌شوند. امتیازهای ارائه‌شده به سرمایه‌گذاران و پذیرندگان اولیه شامل سرویس‌های رایگان، تخفیف‌ها، مجوزهای ورود و اولویت‌های بیشتر در دسترسی به محتوا‌های جدید هستند.

IGO

در‌عین‌حال، استارت‌آپ‌های حوزه گیمینگ نیازی ندارند که شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر را متقاعد کنند تا روی پلتفرم آن‌ها سرمایه‌گذاری کنند. هر پروژه‌ای می‌تواند ازطریق عرضه اولیه بازی به‌طور مستقیم و مستقل با مخاطبانش در ارتباط باشد. در این رویداد مهم، علاوه‌بر اینکه استارت‌آپ‌ها می‌توانند سرمایه موردنیاز برای توسعه بازی را به‌دست آورند، سرمایه‌گذاران نیز از روند صعودی و افزایش استقبال و مشارکت کاربران سود بیشتری کسب می‌کنند.

در سال ۲۰۲۱ و با اوج‌گرفتن محبوبیت بازی‌های مانند اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) و آوی‌گاچی (Aavegotchi) و کریپتوبلیدز (CryptoBlades)، استقبال گسترده‌ای از رویدادهای IGO شد. براساس گزارش پلتفرم دپ‌ریدار (DappRadar)، حدود ۵۲درصد از کل فعالیت‌های اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در سال ۲۰۲۱ به بازی‌های بلاک چینی اختصاص داشته‌اند. در سال گذشته میلادی، توسعه‌دهندگان هم توانستند از رویدادهای IGO حدود ۴میلیارد دلار به‌دست آوردند. جالب است بدانید یک سال بعد و در ماه ژانویه ۲۰۲۲، ارزش این جذب سرمایه به ۱.۱میلیارد دلار رسیده است.

تفاوت میان IGO ،‌IEO ،‌ICO و IDO

ممکن است با چندین عبارت مخفف دیگر شبیه به IGO برخورد کرده باشید و این پرسش برایتان پیش آمده باشد که هرکدام از این عبارت‌ها دقیقاً به چه معنا هستند و چه تفاوتی باهم دارند. چهار نوع رویداد تأمین سرمایه‌ای وجود دارند که هرکدام در حوزه مشخصی، توجه کاربران را به خود جلب کرده و تیتر اخبار دارایی‌های دیجیتال را به‌خود اختصاص داده‌اند: IGO ،‌IEO ،‌ICO و IDO. شباهت تمام این رویدادها را می‌توان در هدفشان دانست؛ هدفی که معطوف به تأمین سرمایه است. باوجوداین، تفاوت موجود در نوع محصول ارائه‌شده و پلتفرمی است که به‌منظور ارائه محصول برای هر‌کدام از این رویدادها در نظر گرفته شده است.

رویداد عرضه اولیه سکه یا کوین (Initial Coin Offering) یا به‌اصطلاح ICO را می‌توانیم یکی از اتفاقات قدیمی در فضای بلاک چین بدانیم که از سال ۲۰۱۴ تا اوایل سال ۲۰۱۸، بخشی مهمی از اخبار و مقالات را ازآنِ خود کرده بود. در این نوع رویداد، استارت‌آپ‌ها برای تأمین سرمایه با معرفی عملکرد و ارائه دورنمایی از آینده محصولی که قصد داشتند عرضه کنند، سرمایه‌گذاران را به تأمین مالی پروژه تشویق می‌کردند. سوءاستفاده‌ برخی توسعه‌دهندگان از اعتماد کاربران و سرمایه‌گذاران باعث شد تب رویدادهای ICO پس از مدتی فروکش کند و جای خود را به عرضه‌های اولیه صرافی (Initial Exchange Offering) یا به‌اختصار IEO بدهد.

عرضه اولیه صرافی روشی است که از اوایل سال ۲۰۱۹ وارد میدان شد. مهم‌ترین تفاوت IEO با سایر رویدادهای عرضه اولیه این است که تیم توسعه‌دهنده به‌طور مستقیم با سرمایه‌گذاران در تماس نیست و کار عرضه را پلتفرم معاملاتی متمرکزی مانند صرافی‌های بایننس و کوین‌بیس و اکی‌اکس انجام می‌دهد. از‌آن‌جاکه صرافی برای جلوگیری از خدشه‌دارشدن اعتبار خود توکن عرضه‌شده را به‌دقت بررسی می‌کند، رویدادهای IEO معمولاً اعتماد شرکت‌کنندگان و سرمایه‌گذاران را بیشتر از سایر رویدادها به خود جلب می‌کنند.

نوع دیگری از عرضه اولیه که در صرافی‌های غیرمتمرکز انجام می‌شود، عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز (Initial DEX Offering) یا به‌اختصار IDO است. صرافی‌های غیرمتمرکز زیرنظر نهاد واحدی نیستند؛ ازاین‌رو، عرضه دارایی بسیار کم‌هزینه‌تر و آسان‌تر از رویدادهای IEO برگزار می‌شود. با‌این‌حال، سرمایه‌گذار باید با خطرهای این نوع از عرضه اولیه کنار بیاید و برای اطمینان از کلاه‌برداری‌نبودن پروژه، با دقت بیشتری تحقیق کند. در این نوع عرضه اولیه، احتمال تخلفاتی از‌جمله راگ‌پول (RugPull) بیشتر وجود دارد که در آن، تیم پشتیبان پروژه بعد از دریافت سرمایه ناپدید می‌شوند.

همان‌طورکه ملاحظه می‌کنید، هدف اصلی تمامی رویدادهایی که نام بردیم، تأمین سرمایه و جذب مخاطبان اولیه پروژه است؛ اما در هرکدام با پلتفرم و سازوکاری مشخص سروکار داریم. جدیدترین نوع عرضه اولیه در فضای بلاک چین نیز به عرضه اولیه بازی مربوط است. این رویدادها به‌طور تخصصی، تنها روی صنعت گیمینگ تمرکز دارند و دارایی‌هایی را عرضه می‌کنند که در آینده بازیکنان می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. اکثر عرضه‌های اولیه بازی اغلب با استفاده از پلتفرم‌های ویژه‌ای با نام لانچ‌پد راه‌اندازی می‌شوند و وظیفه معرفی پروژه و عرضه دارایی‌های درون بازی را برعهده دارند.

چگونه در عرضه اولیه بازی شرکت کنیم؟

همان‌طور‌که اشاره کردیم، اغلب عرضه‌های اولیه بازی در لانچ‌پدها (LaunchPad) اتفاق می‌افتند. لانچ‌پد در لغت به‌معنای سکوی پرتاب است و در فضای بلاک چین به پلتفرم‌هایی گفته می‌شود که به استارت‌آپ‌ها کمک می‌کنند تا اولین عرضه دارایی خود را انجام دهند. علاوه‌براین، لانچ‌پدها ارتباط میان تأمین سرمایه پروژه‌ها و سرمایه‌گذاران را تسهیل می‌کنند.

لانچ‌پد

لانچ‌پدهای عرضه اولیه بازی معمولاً تعدادی از پروژه‌های جدید بازی‌های بلاک چینی را در مراحل اولیه میزبانی می‌کنند تا سرمایه‌گذاران بتوانند توکن بومی و دارایی عرضه‌شده بازی را ازطریق این پلتفرم‌ها تهیه کنند. متقاضیان شرکت در IGOها ابتدا باید در پلتفرم‌های لانچ‌پد ثبت‌نام یا اشتراک آن‌ها را دریافت کنند. سپس با خرید توکن‌های بومی لانچ‌پدها، بخت خود را برای شرکت در رویدادهای IGO افزایش دهند. بدین‌ترتیب، کاربران اغلب باید توکن‌های خود را در یک استخر قفل یا آن‌ها را سهام‌گذاری کنند.

هر لانچ‌پد عرضه اولیه بازی روند مشخصی برای ثبت‌نام، احراز هویت کاربران، ارائه IGO و پذیرش پروژه‌های جدید دارد. همچنین، برخی لانچ‌پدها فقط درزمینه گیمینگ فعالیت می‌کنند و برخی دیگر خدمات عرضه اولیه سایر پروژه‌ها را نیز انجام می‌دهند. لانچ‌پد IGO می‌تواند بر بستر هر بلاک چینی ازجمله اتریوم یا کاردانو یا زنجیره هوشمند بایننس (BSC) قرار بگیرد. کاربران پس از ثبت‌نام، با‌توجه‌به ارزش سرمایه‌ای که وارد پلتفرم کرده‌اند، به استفاده از سطوح (Tier) مشخصی مجاز خواهند بود که فرصت‌های سرمایه‌گذاری در عرضه‌های اولیه بازی را تعیین می‌کنند. در‌ادامه، با تعدادی از لانچ‌پدهای محبوب حوزه گیمینگ بیشتر آشنا می‌شویم.

بایننس ان‌اف‌تی (Binance NFT)

بایننس ان‌اف‌تی

بایننس ان‌اف‌تی بازاری برای علاقه‌مندان به حوزه توکن‌های غیرمثلی است که به کاربرانش اجازه می‌دهد NFT ضرب و آن را معامله کنند. رویدادهای IGO برگزارشده روی بایننس ان‌اف‌تی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کنند تا به دارایی‌های انحصاری درون بازی دسترسی داشته باشند.

بایننس ان‌اف‌تی از سیستم اشتراک پلتفرمی استفاده می‌کند که به تمام کاربران فرصت برابر برای مشارکت در IGOهای این پلتفرم را می‌دهد. بایننس ان‌اف‌تی توکن‌های غیرمثلی را ازطریق الگوریتمی خاص و اعتبارسنجی‌شدنی به کاربران ارائه می‌کند. به‌طورکلی، جزئیات هر پروژه در عرضه اولیه بازی آن نمایش داده می‌شود؛ بنابراین، سرمایه‌گذاران ازطریق این پلتفرم می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره پروژه‌ای مشخص کسب کنند و با تیم توسعه‌دهنده آن نیز بیشتر در تعامل باشند.

سیدیفای فاند (Seedify Fund)

سیدیفای فاند

سیدیفای یکی دیگر از لانچ‌پدهای نام‌آشنای IGO است که سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) آن را اداره می‌کند. سازندگان بازی‌های بلاک چینی می‌توانند بازی خود را به‌منظور ارزیابی در جامعه سیدیفای تبلیغ کنند. پروژه‌هایی که ارزیابی مثبتی دریافت کنند، از‌طریق عرضه اولیه بازی، می‌توانند سرمایه موردنیاز را با کمک این پلتفرم جمع‌آوری کنند.

بیشتر بخوانید: دائو (DAO) چیست؟ آشنایی با بهترین پروژه‌های سازمان خودگردان غیرمتمرکز

برای شرکت در رویدادهای عرضه اولیه بازی در پلتفرم سیدیفای، شرکت‌کنندگان باید بین ۲۵۰ تا ۱۰۰هزار توکن سیدیفای با نماد SFUND داشته باشند. سیدیفای ۹ سطح دارد. کاربرانی که در سطح اول قرار داشته باشند، باید در قرعه‌کشی شرکت کنند تا بتوانند آیتم‌های پروژه معرفی‌شده را دریافت کنند. کاربرانی که در سطوح ۲ به‌بعد قرار دارند، بدون نیاز به قرعه‌کشی در رویدادهای IGO پلتفرم شرکت داده می‌شوند. باید به این موضوع توجه کرد که سطح هر کاربر براساس میزان توکن SFUND در‌اختیارش تعیین می‌شود.

گیم‌فای (GameFi)

گیم‌فای

لانچ‌پد گیم‌فای یکی دیگر از پلتفرم‌های مطرح درزمینه IGO است. این لانچ‌پد چهار سطح سرمایه‌گذاری دارد و تنها کاربران یک سطح می‌توانند به تمامی IGOهای عرضه‌شده در این پلتفرم دسترسی داشته باشند و کاربران سه سطح دیگر باید در قرعه‌کشی گیم‌فای شرکت کنند تا مجوز دسترسی برای آن‌ها صادر شود.

هر ۲۰ توکن بومی GAFI این پلتفرم به‌معنای یک بلیت قرعه‌کشی است و برای شرکت در رویدادهای عرضه اولیه بازی، کاربر باید حداقل یک بلیت قرعه‌کشی داشته باشد. هرچه تعداد توکن کاربر بیشتر باشد، در سطح بالاتری قرار می‌گیرد و بخت بیشتری برای شرکت در IGOها خواهد داشت. به‌عنوان مثال، سطح الیت (Elite) به ۱۰۰ توکن GAFI احتیاج دارد که فرد در ازای آن ۵ بلیت ورود به قرعه‌کشی دریافت می‌کند. در‌عین‌حال، تعداد مشارکت‌کنندگان در هر رویداد IGO محدود است. سقف مشارکت پیش از هر عرضه اولیه بازی به تمام سرمایه‌گذارانی اعلام می‌شود که قصد دارند در آن شرکت کنند.

تراست پد (Trust Pad)

تراست پد

تراست پد یکی از لانچ‌پدهای ایمن چندزنجیره‌ای است که روی چند بلاک چین مختلف ازجمله اتریوم و پولکادات و سولانا ارائه می‌شود. عملکرد این لانچ‌پد مشابه عرضه‌های اولیه صرافی‌ غیرمتمرکز (IDO) است و از ابزار‌های متنوع دیفای برای کمک به سازمان‌ها به‌منظور جمع‌آوری سرمایه اولیه بهره می‌برد.

اگرچه تراست پد به اکوسیستم گیمینگ محدود نیست، در این زمینه متمرکزتر است. تراست پد از ۹ مرحله سرمایه‌گذاری با سطوح مختلف تشکیل شده است. کاربران برای مشارکت در این پلتفرم باید به حداقل ۳هزار توکن بومی تراست پد با نام TPAD دسترسی داشته باشند.

انجین‌استارتر (Enjinstarter)

انجین‌استارتر

انجین‌استارتر نیز ازجمله لانچ‌پدهای IGO است که بر گسترش اکوسیستم بازی‌های کریپتو تمرکز دارد و سعی می‌کند موانع ورود برای مشارکت‌کنندگان در IGO را تاحدممکن کاهش دهد. کاربران انجین‌استارتر می‌توانند با داشتن فقط ۱,۲۵۰ توکن بومی EJS در رویدادهای عرضه اولیه بازی شرکت کنند.

ناگفته نماند هرچه میزان و مدت‌زمان سهام‌گذاری کاربران بیشتر باشد، بخت بیشتری برای دریافت توکن‌های جدید عرضه‌شده در این رویدادها دارند.

مزیت‌ها و خطرهای IGO

هر عرضه اولیه بازی معمولاً با ارائه وایت‌پیپری درباره طرح تجاری و فناوری و نقشه‌راه پروژه و نحوه توزیع توکن آغاز می‌شود. اگر طبق وایت‌پیپر پروژه، روند تأمین سرمایه و توسعه بازی به‌خوبی پیش برود، سود زیادی نصیب سازندگان و سرمایه‌گذاران می‌شود. با‌این‌حال، احتمال ازدست‌رفتن کل سرمایه‌ای که وارد این رویدادها می‌شود، نیز بسیار زیاد است. مانند سایر رویدادهای عرضه اولیه، سرمایه‌گذاران در IGOها با خطرهایی روبه‌رو هستند که ممکن است در ابتدا چندان آشکار نباشند.

بیشتر بخوانید: وایت پیپر (White paper) چیست و چگونه آن را مطالعه کنیم؟

بررسی برخی از معیارها و عوامل در ابتدای سرمایه‌گذاری می‌تواند در شناسایی علائم خطر به شما کمک کند؛ اما نباید فراموش کنید که شرکت در رویدادهای عرضه اولیه‌ هیچ‌گاه بدون خطر نخواهد بود. هیچ مشارکت‌کننده‌ای نمی‌تواند کاملاً مطمئن باشد که پروژه مدنظرش قطعاً به موفقیت خواهد رسید یا خیر و حتی درصورت موفقیت، چه مدت طول می‌کشد تا سرمایه‌ اولیه به سوددهی برسد. به‌طور‌کلی، اگر اوضاع به‌درستی پیش‌ نرود، سرمایه‌گذاران احتمالاً با سناریوهای زیر روبه‌رو خواهند شد:

  • بازی معرفی‌شده هرگز به مرحله عرضه رسمی نمی‌رسد و سرمایه‌گذاران زمان و پول خود را از دست می‌دهند.
  • بازی عرضه می‌شود؛ اما به‌دلایلی خیلی سریع با شکست روبه‌رو می‌شود و همه سرمایه‌گذاران باید دارایی‌‌شان را با افت قیمت بفروشند.
  • در بدترین حالت، پروژه مدنظر کلاه‌برداری بوده است و درست زمانی که توکن‌ها و دارایی‌های درون بازی دچار حباب قیمت شدند، توسعه‌دهندگان این پروژه جعلی با نقدینگی سرمایه‌گذاران صحنه را ترک می‌کنند.

با آنکه IGO‌ها نیز مانند سایر عرضه‌های اولیه‌ عاری از ریسک نیستند، مزایایی دارند که نمی‌توان بی‌تفاوت از کنارشان عبور کرد. برخی از این مزایا عبارت‌اند از:

  • خرید دارایی‌های درون بازی با تخفیف و قیمت ارزان
  • دریافت توکن‌های غیرمثلی موردنیاز برای آغاز بازی: در‌صورت موفقیت پروژه، این دارایی‌ها به‌مرور‌زمان ارزشمندتر می‌شوند و سود سرشاری نصیب بازیکنان و سرمایه‌گذاران می‌کنند.
  • ورود اولیه به بازی: اگر بازی‌ای که روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنید، مبتنی‌بر رقابت باشد، می‌توانید یکی از پذیرندگان و بازیکنان اولیه‌ای باشید که بر افرادی که دیرتر وارد بازی می‌شوند، برتری دارند.

سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه بازی

همان‌طورکه پیش‌تر اشاره کردیم، قدم اول برای سرمایه‌گذاری در عرضه‌های اولیه بازی، انتخاب پروژه IGO در لانچ‌پدهایی است که میزبان رویدادهای عرضه اولیه بازی هستند. برای این کار می‌توانید با جست‌وجوی هشتگ IGO# در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اولین گام را در پیداکردن رویدادهای پیشرو بردارید. راه دیگر نیز مراجعه به سرویس‌های لانچ‌پد و یافتن رویدادهای جدید است. هریک از لانچ‌پد‌های IGO سیستم‌های پاداش و سازوکار تأمین مالی متفاوتی دارند. به‌عنوان مثال، در پلتفرم سیدیفای که پیش‌تر معرفی کردیم، هرچه میزان توکن بومی SFUND بیشتری داشته باشید، رتبه بهتری خواهید داشت و آیتم‌های بیشتری می‌توانید بخرید یا حتی IGO خود را راه‌اندازی کنید.

همچنین در هر پلتفرم، اطلاعات رویدادهای IGO پیش از راه‌اندازی ارائه می‌شود. حتماً پیش از شرکت در هر رویداد، اطلاعات مربوط به آن و شرایط فعلی پروژه را کاملاً مطالعه کنید. در اغلب مواقع، پلتفرم‌ها به شما نشان می‌دهند که تاکنون چه تعداد سرمایه‌گذار از این رویداد استقبال کرده‌اند. پیش از انتخاب رویداد، حتماً درباره آن تحقیق کنید. شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت و وایت‌پیپر پروژه و سابقه بنیان‌گذاران و میزان تعامل آنان با اعضای جامعه و نقشه‌راه ارائه‌شده اطلاعات ارزشمندی درباره عرضه اولیه بازی مدنظر در‌اختیارتان قرار می‌دهند.

یکی از معیارهای ارزیابی پروژه IGO، میزان حجم معاملات استخر سهام‌گذاری آن در پلتفرم لانچ‌پد است که می‌تواند نشان‌دهنده محبوبیت بازی یا پشتیبانی آن به‌واسطه سرمایه‌گذاران معتبر باشد. همچنین، سعی کنید تاریخچه عملکرد لانچ‌پد درزمینه رویدادهای قبلی عرضه اولیه بازی و میزان بازگشت سرمایه سرمایه‌گذاران پیشین را بررسی کنید. فراموش نکنید که فرایند عرضه توکن IGO در بسیاری از لانچ‌پدها براساس قرعه‌کشی و میزان توکن بومی لانچ‌پد دراختیار کاربران قرار می‌گیرد.

احراز هویت
یکی از مشکلات اصلی کاربران ایرانی هنگام استفاده از لانچ‌پدها مسئله احراز هویت است.

نکته‌ بسیار مهمی که باید درباره‌ی شرکت در لانچ‌پدهای IGO مدنظر قرار دهید‌، مسئله احراز هویت (KYC) به‌عنوان کاربر است. برای ورود و ثبت‌نام به بسیاری از لانچ‌پدهای IGO، باید از مراحل مختلفی عبور کنید تا احراز هویت شما کامل شود. توجه کنید به‌‌دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان، درصورتی‌که ساکن ایران هستید، ممکن است نتوانید در بسیاری از پلتفرم‌های لانچ‌پد عضو شوید؛ بنابراین، حتماً پیش از ثبت‌نام اطلاعات کاملی از شرایط و ضوابط هر پلتفرم به‌دست آورید و مطمئن شوید که به طی‌کردن مراحل احراز هویت نیازی ندارید.

ناگفته نماند اغلب پلتفرم‌هایی که به احراز هویت نیازی ندارند، ممکن است با خطر زیادی همراه باشند؛ زیرا این پلتفرم‌ها اغلب IGOهای شرکت‌کننده را به‌طور کامل بررسی نمی‌کنند و احتمال پروژه‌های کلاه‌برداری در چنین پلتفرم‌هایی بسیار زیاد است؛ بنابراین، دقت و تحقیق زیاد پیش‌شرط ورود به چنین لانچ‌پدهایی است.

جمعبندی

در این مطلب، کلیت رویدادهای عرضه اولیه بازی یا همان IGOها را توضیح دادیم و به نقش مهم این رویدادها در پیشرفت و توسعه صنعت روبه‌رشد بازی‌های بلاک چینی اشاره و آن‌ها را با سایر رویدادهای عرضه اولیه در فضای بلاک چین مقایسه کردیم. سپس، کارکرد لانچ‌پدهای IGO را مرور و تعدادی از لانچ‌پدهای مشهور فعال در این اکوسیستم را بررسی کردیم. در پایان نیز، مزایا و معایب شرکت در عرضه‌های اولیه بازی را برشمردیم و به برخی نکاتی اشاره کردیم که زمان شرکت در این رویدادها باید به آن‌ها توجه کنید.

اکنون می‌دانیم که رویدادهای عرضه اولیه بازی در بلاک چین روشی کارآمد برای جمع‌آوری سرمایه پروژه‌های بازی مبتنی‌بر بلاک چین هستند. علاوه‌بر‌این، چنین رویدادهایی می‌توانند پیش از عرضه بازی، با سروصدای فراوانی که ایجاد می‌کنند، مخاطبان بسیاری را جذب کنند.

اگرچه بسیاری از پروژه‌های بلاک چینی توانسته‌اند با موفقیت سرمایه موردنیاز برای توسعه پروژه‌های خود را از‌طریق رویداد IGO به‌دست آورند، در‌این‌بین برخی از توسعه‌دهندگان نتوانسته‌اند به تعهداتشان عمل کنند. درصورتی‌که توسعه‌دهندگان به وعده‌های خود عمل نکنند، بازی معرفی‌شده هرگز کامل عرضه نمی‌شود و سرمایه‌گذاران IGO را با زیان ترک خواهند کرد.

رویداد عرضه اولیه بازی در میان سایر رویدادهای تأمین سرمایه در دنیای بلاک چین، عضوی تازه‌وارد محسوب می‌شود و در حال پیمودن گام‌های اولیه خود است؛ بنابراین، هنوز ریسک سرمایه‌گذاری زیادی برای شرکت در رویداد عرضه اولیه بازی وجود دارد و بی‌شک بهترین راهکار برای مقابله با خطر ازدست‌دادن سرمایه، بررسی عمیق این رویدادهاست.

منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه