ماجرای اوراق بهادار نامیدن رمزارزها توسط آمریکا؛ بیت کوین چه میشود؟
تو صرافی اکسران میتونی فقط با 500 هزار تومان، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!
تمایل SEC برای تنظیم بازار کریپتو اخیراً چندین بار تقویت شده و در مقالهای در هفته گذشته، آنکوش خردوری، نویسنده مجله نیویورک، برخورد اخیر خود با رئیس SEC، گری جنسلر، را توضیح داد. وی خاطرنشان کرد که SEC معتقد است هر تراکنش رمزارزی تحت نظر SEC قرار میگیرد، به جز تراکنشهای بیت کوین. گری جنسلر گفته که هر پروژه رمزارزی دیگری به جز بیت کوین دارای وبسایتی است که گروهی از کارآفرینان و اشخاص حقوقی، بهشتهای مالیاتی برونمرزی را راهاندازی میکنند.
رئیس SEC افزود:
ممکن است آنها ابتدا توکنهای خود را در خارج از کشور منتشر کنند و ادعا یا وانمود کنند که شش ماه طول میکشد تا به ایالات متحده بازگردند، اما در اصل، این توکنها اوراق بهادار هستند؛ زیرا گروهی در این میان قرار دارند و مردم بر اساس آن گروه سود را پیشبینی میکنند.
جنسلر میگوید که سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال که امیدوارند بر اساس تلاشهای آن واسطهها سود ببرند، بسیار شبیه به سهامداران شرکتهای سهامی عام هستند که منتظر رشد سرمایهگذاری خود هستند. بنابراین از نظر قانونی، این معاملات باید تحت قوانین اوراق بهادار و در حوزه قضایی SEC قرار گیرند.
اما جیک چروینسکی، وکیل محبوب رمزارزها، به انتقاد از SEC پرداخت و اظهار داشت که آنها فاقد اختیار تنظیم داراییهای دیجیتال هستند. او نوشت:
رئیس جنسلر ممکن است پیشداوری کرده باشد که هر دارایی دیجیتال به غیر از بیت کوین یک اوراق بهادار است، اما نظر او قانون نیست. SEC تا زمانی که ادعای خود را در دادگاه ثابت نکند، صلاحیت تصویب هیچ یک از آنها را برای هر دارایی ندارد.
با این حال، برخی از طرفداران بیت کوین از این فرصت استفاده می کنند تا پذیرش بیت کوین را در میان مردم تبلیغ کنند. مایکل سیلور، از طرفداران صاحب نام بیتکوین، در توضیح این موضوع نوشت:
توافق ایجاب میکند که همه چیز در صنعت کریپتو به غیر از بیت کوین یک اوراق بهادار باشد که قوانین معاملاتی آن توسط SEC تنظیم شود. این امر، بیت کوین را به تنها دارایی رمزارزی مناسب برای استفاده به عنوان پول جهانی تبدیل میکند.