دادستان کل نیویورک در شکایت علیه کوکوین: اتریوم اوراق بهادار ثبت نشده است
لتیتیا جیمز (Letitia James)، دادستان کل نیویورک از صرافی کوکوین به دلیل نقض قوانین اوراق بهادار و کالا و فروش مجموعهای از توکنهای «ناقض قوانین اوراق بهادار» شکایت کرد. نکته جالب این پرونده قرار گرفتن نام اتریوم در لیست توکنهایی است که اوراق بهادار ثبت نشده نامیده شدهاند.
با ثبت نام در صرافی اکسران 200 هزار تومن جایزه بگیرید!
به همراه 100 هزار تومن پاداش معرفی از هر نفر!
به گزارش اکسران و به نقل از کوین دسک، این برای اولین بار است که در یک شکایتنامه رسمی، از اتریوم به عنوان اوراق بهادار یاد شده است.
گری گنسلر، رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) پیش از این گفته بود این ارگان ممکن است اتریوم را به عنوان اوراق بهادار در نظر بگیرد اما کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) مدتها است بیت کوین و اتریوم را کالا خطاب میکند.
بر اساس این شکایت و ادعای دادستان کل نیویورک، اتریوم بر اساس قانون مارتین اوراق بهادار به شمار میرود.
قانون مارتین یک قانون ۱۰۲ ساله ضد کلاهبرداری در ایالت نیویورک است که به دادستان کل اختیار میدهد تا در رابطه با کلاهبرداریهای مرتبط با اوراق بهادار تحقیق کرده و اقدامات مدنی و کیفری را علیه متخلفان انجام دهد.
به گفته جیمز، از آنجایی که بهای اتر به تلاشهای اشخاص ثالث از جمله ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم وابسته است، قوانین اوراق بهادار را نقض کرده است.
علاوه بر آن جیمز بر تغییر مکانیسم اجماع اتریوم به گواه اثبات سهام نیز تاکید کرده است که توسط تیمی مشخص به نام بنیاد اتریوم صورت گرفته است و تایید تراکنشها و تشکیل بلاک از حالت تصادفی در گواه کار به حالت غیرتصادفی تغییر پیدا کرده است که بر ماهیت تیمی بودن این شبکه افزوده است.
این اظهارات از متن دادنامه (هایلات بنفش در تصویر) تنظیم شده علیه کوکوین برداشت شده است.
دادستان کل نیویورک مدعی است اتر، لونا و استیبل کوین ترا (UST) که همگی در صرافی کوکوین معامله میشوند، اوراق بهادار هستند. ۳۰ دقیقه پس از انتشار خبر این شکایت، بازار ارز دیجیتال با ریزش همراه شد و قیمت اتریوم ۸٪ کاهش یافت.
دفتر دادستان نیویورک در بیانیهای در رابطه با این شکایت گفت:
اتریوم، همانند لونا و UST یک دارایی پرمخاطره و قمارگونه است که ارزش آنها و سودرسانی به هولدرها به تلاشهای توسعهدهندگان شخص ثالث وابسته است. به همین دلیل صرافی کوکوین پیش از فروش این توکنها باید آنها را ثبت میکرد.
ظاهرا صرافی کوکوین به هیچکدام از احضاریههای ارسال شده توسط دفتر دادستان کل پاسخی نداده است.
لتیتیا جیمز همچنین مدعی است صرافی کوکوین، از طریق سرویس وامدهی و استیکینگ کوکوین اِرن (KuCoin Earn) خود، اوراق بهادار ثبتنشده به فروش میرساند.
دفتر دادستان کل نیویورک موفق شده با IP این ایالت برای خرید و فروش دارایی دیجیتال در صرافی کوکوین حساب کاربری ایجاد کند و کوکوین برای معاملات کارمزد دریافت کرده است.
علاوه بر این، این دفتر موفق شده با پرداخت کارمزد، مقداری توکن به سرویس کوکوین اِرن واریز کند.
این نخستین شکایت قانونگذاران از صرافی کوکوین نیست. در سال ۲۰۲۲ نیز قانونگذاران کره جنوبی این صرافی را به«فعالیتهای تجاری غیرقانونی» بدون ثبت در این کشور متهم کردند. بانک مرکزی هلند نیز در ماه دسامبر (آذر) ادعای مشابهی را مطرح کرد و مدعی شد کوکوین بدون مجوز در این کشور فعالیت میکند.
دادستان کل نیویورک در این شکایت به دنبال آن است تا از فعالیت شرکت کوکوین به عنوان یک صرافی در این ایالت جلوگیری کند و همچنین IPهای مرتبط با این ایالت در این صرافی مسدود و به آنها خدمات ارائه نشود.
توجه: کاربران ایرانی صرافی کوکوین باید توجه داشته باشند که در صورت استفاده VPN از آی پی آمریکا (مخصوصا نیویورک)، ممکن است با محدود شدن خدمات از سوی کوکوین مواجه شوند.
در صورت تعامل با صرافی کوکوین، برای امنیت بیشتر، آی پیهای مورد استفاده توسط VPN خود را چک کنید و در صورت لزوم حساب کاربری جدید ایجاد کنید.
همچنین توجه داشته باشید که هرگز داراییهای خود را در کیف پول صرافی نگهداری نکنید و تا زمانی که موجودی خود را از صرافی به کیف پول شخصی غیرحضانتی خود منتقل نکنید عملا مالک دارایی رمزارزی خود نیستید.