کریپتو

پروتکل اسپارک، پلتفرم وام‌دهی میکردائو، استفاده از VPN را ممنوع کرد

در روزهای گذشته، کاربران مختلف متوجه شدند که نمی‌توانند با استفاده از VPN به پروتکل اسپارک (Spark Protocol) دسترسی پیدا کنند. اسپارک پروتکل پتلفرم وام‌دهی میکردائو (MakerDAO) است و مسدود شدن دسترسی به آن از طریق VPN انتقادات زیادی را علی‌الخصوص از طرف حامیان حفظ حریم خصوصی برانگیخته است.

به نقل از کوین‌تلگراف، کاربرانی که می‌خواهند با استفاده از VPN به وب سایت اسپارک پروتکل دسترسی پیدا کنند، با این خطا مواجه می‌شوند: دسترسی به این وب سایت از طریق VPN مجاز نیست.

اسپارک پروتکل، پلتفرم وام‌دهی شبکه میکردائو
هشدار وب سایت اسپارک پروتکل – منبع: Spark Protocol

میهن بلاکچین دسترسی به سایت اسپارک پروتکل را با استفاده از VPNهای آلمان و ایرلند آزمایش کرده و با هشدار موجود در تصویر بالا مواجه شده است. همچنین در صورت قطع کردن VPN و وصل شدن با آی پی ایران به پروتکل اسپارک با این پیام مواجه می‌شود:

پیام پروتکل اسپارک به هنگام وصل شدن با آی پی ایران؛ منبع: Spark Protocol

به نظر می‌رسد میکردائو با انجام این کار قصد دارد دسترسی کاربران آمریکایی را محدودتر کند. پلتفرم اسپارک پروتکل هم در ۹ مه (۱۹ مرداد) شرایط خدمات وب سایت خود را تغییر داده بود و در آن عینا اعلام کرده بود که کاربران آمریکایی نباید از VPN برای دور زدن شرایط موجود استفاده کنند.

شرایط خدمات اسپارک پروتکل – منبع: Spark Protocol

کریس بلک (Chris Blec)، تحلیلگر بخش دیفای، در ۶ آگوست (۱۵ مرداد) اعلام کرد که از این تصمیم میکردائو منزجر شده است. او تاکید کرد که این تصمیم عملا همه کاربران در سراسر جهان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و مخصوص کاربران آمریکایی نیست. بلک در این باره گفت:

مسدود کردن ساکنان ایالات متحده یک چیز است؛ مسدود کردن تمام کاربران جهان که می‌خواهند از VPN برای حفظ حریم خصوصی خود استفاده کنند، یک چیز دیگر است. این یک جنگ واقعی علیه حریم خصوصی است.

توییت کریس بلک درباره سیاست جدید اسپارک پروتکل و میکردائو
توییت کریس بلک درباره سیاست جدید اسپارک پروتکل – منبع: توییتر

بلک که یکی از مدافعان سرسخت تمرکززدایی و حفظ حریم خصوصی است، در یک توییت دیگر از خالق میکردائو، یعنی رون کریستنسن (Rune Christensen) و توسعه‌دهندگان این پلتفرم انتقاد و اعلام کرد که آن‌ها به جای حفظ حریم کاربران، به فکر سود خودشان هستند. او در این باره گفت:

ریشه مشکل در اینجا این است که این افراد بیشتر به سود خودشان اهمیت می‌دهند؛ نه اصول دیگر. آن‌ها به جای حریم خصوصی و حقوق شما ترجیح داده‌اند موجودی حساب‌های بانکیشان را بیشتر کنند.

پروتکل اسپارک در ماه مه (اردیبهشت) راه‌اندازی شد و به کاربرانی که استیبل کوین دای (DAI) را وام می‌دهند، ۸٪ سود سالانه می‌دهد. این مقدار یکی از بیشترین نرخ‌هایی که است در حال حاضر توسط یک صادرکننده بزرگ استیبل کوین ارائه می‌شود.

گفتنی است که اسپارک پروتکل به عنوان سافت فورک نسخه سوم آوی (Aave v3) توسط فونیکس لبز (Phoenix Labs) ایجاد شده است. خود فونیکس لبز هم توسط میکردائو راه‌اندازی شده است.

شرایط وام‌دهی دای در اسپارک پروتکل - منبع: Spark Protocol
شرایط وام‌دهی دای در اسپارک پروتکل – منبع: Spark Protocol

همان طور که در تصویر بالا می‌بینید، کاربران قبل از وام دادن استیبل کوین دای در اسپارک پروتکل باید موافقت کنند که از VPN استفاده نمی‌کنند.

شایان ذکر است که اسپارک پروتکل از سرویس‌های اطلاعاتی بلاکچین شرکت TRM برای مسدود کردن کیف پول‌هایی استفاده می‌کند که درگیر فعالیت‌های غیرقانونی هستند.




منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه