هشدار: هجوم اسکمها و توکنهای پامپ و دامپی به بازار با سوء استفاده از نام ChatGPT
به گزارش اکسران : شرکت امنیتی پک شیلد در توییتی اعلام کرد دهها توکن پامپ و دامپی و دروغین را پیدا کرده است که ادعا میکنند، به ربات هوش مصنوعی چت جیپیتی (ChatGPT) مرتبط هستند. ظاهرا کلاهبرداران در تلاشند تا با سوء استفاده از تب و تاب ربات ChatGPT، دارایی سرمایهگذاران را به سرقت ببرند.
پک شیلد در پست روز گذشته خود اعلام کرد حداقل ۳ توکن با عنوان BingChatGPT را یافته است که ظاهرا بخشی از کلاهبرداریهای هانی پات هستند. منظور از کلاهبرداری هانی پات، نوع خاصی از کلاهبرداری است که در آن مهاجمان با طراحی قراردادهای هوشمند به ظاهر مشکلدار، از کاربران میخواهند مقداری ارز دیجیتال به آن واریز کرده و در عوض، مقدار بیشتری برداشت کنند. با این حال ارز دیجیتال واریزی به این قرارداد در آخر توسط مهاجمان برداشت میشود.
حداقل ۲ توکن از ۳ توکن شناسایی شده توسط شرکت امنیتی پک شیلد تمامی ارزش خود را از دست دادهاند و توکن آخر در ضرر ۶۵ درصدی است. در صنعت رمزارزها، به این نوع کلاهبرداریها، کلاهبرداری پامپ و دامپ یا راگ پول گفته میشود.
در کلاهبرداریهای پامپ و دامپ معمولا کلاهبرداران با راهاندازی کمپینهای تبلیغاتی پرسروصدا و گمراهکننده سرمایهگذاران را به خرید توکن ترغیب میکنند و در نهایت با افزایش قیمتها، سهم خود از توکنها را به فروش میرسانند و با نقدینگی حاصل فرار میکنند.
به گفته پک شیلد، یکی از کلاهبرداران پشت پرده توکنهای پامپ و دامپی BingChatGPT، کاربری با نام «Deployer 0xb583» است تاکنون دهها توکن این چنینی ساخته است.
پک شیلد در گزارش خود از دلیل استفاده از نام BingChatGPT برای فریب قربانیان خبر نداده است. با این حال، به نظر میرسد کلاهبرداران سعی دارند تا از خبر ادغام ربات هوش مصنوعی ChatGPT شرکت OpenAI در موتور جستجوی بینگ و مرورگر اج مایکروسافت سوء استفاده کنند.
کلاهبرداران احتمالا نام BingChatGPT را برای این انتخاب کردهاند که قربانیان فکر کنند این توکنها به نوعی با مایکروسافت مرتبط هستند و احتمالا با توجه به تب و تاب ادغام با ChatGPT رشد خواهند کرد.
شرکت تحلیلی چینالیسیس اخیرا در گزارشی از عرضه ۱۰٬۰۰۰ توکن جدید در سال ۲۰۲۲ خبر داد که تمامی آنها ویژگیهای توکنهای کلاهبرداری و پامپ و دامپی را داشتهاند.
بر اساس گزارش این شرکت تحلیلی، در مجموع ۱.۱ میلیون توکن در سال گذشته ایجاد شده که تنها ۴۰٬۵۲۱ مورد از آنها بر اکوسیستم ارزهای دیجیتال تاثیر گذاشته است. منظور از تاثیر بر اکوسیستم ارزهای دیجیتال، داشتن حداقل ۱۰ مبادله در ۴ روز معاملات متوالی حداقل یک هفته پس از راهاندازی است.
چینالیسیس در این رابطه گفت:
از ۴۰٬۵۲۱ توکنی که در سال ۲۰۲۲ راهاندازی شدند و ارزش کافی برای بررسی پیدا کردند، ۹٬۹۰۲ یا ۲۴٪ از آنها با افت قیمت در هفته اول مواجه شدند که نشاندهنده کلاهبرداریهای احتمالی پامپ و دامپی است.
در حالی که ریزش قیمت به خودی خود نشاندهنده کلاهبرداری بودن یک توکن نیست، چینالیسیس خاطرنشان کرد ۲۵ توکن را به طور خاص بررسی کرده و تقریبا تمامی آنها برای پامپ و دامپ طراحی شده بودهاند. علاوه بر این، این توکنها حاوی کد هانی پاتی بودهاند که از فروش توسط خریداران جدید جلوگیری میکند.
داستان ایلان ماسک و TruthGPT
همچنین اخیرا ایلان ماسک در مورد ChatGPT انتقاداتی مطرح کرد و اظهار داشت که در مورد بعضی مسائل حساس سیاسی اجتماعی، حقایق توسط این چتبات سانسور میشود. او در این مورد به طعنه توییتی نوشت:
چیزی که احتیاج داریم TruthGPT است.
جالب اینجاست که با فاصله کمی بعد از انتشار توییت ایلان ماسک یک صفحه جدید توییتر با نام TruthGPT بالا آمد که ادعا میکند هدف آن محقق کردن ایده ایلان ماسک و ساخت نسخهای «دوستدار آزادی بیان» از ChatGPT است. این صفحه توکن Truth را هم صادر و عرضه کرده است. علیرغم همه شعارهای زیبایی که توسط این صفحه توییتر و در کانال تلگرام آن مطرح میشود به نظر میرسد کار آن نسخهای هوشمندانهتر از همان کاری است که سایر توکنهای پامپ و دامپی به آن مشغول هستند.