کریپتو

بررسی اظهارات جروم پاول در نشست جکسون هول؛ آینده بیت کوین چه خواهد شد؟

جروم پاول (Jerome Powell)، رییس بانک مرکزی آمریکا، دیروز در سخنرانی خود در نشست اقتصادی جکسون هول (Jackson Hole) اعلام کرد این بانک همچنان به هدف ۲٪ خود برای تورم پایبند است و در صورت نیاز به افزایش نرخ بهره ادامه خواهد داد. همین مسئله باعث شد قیمت بیت کوین (BTC) به زیر سطح ۲۶,۰۰۰ دلار ریزش کند؛ اما این رمزارز پس از مدت کوتاهی توانست دوباره خود را به بالای محدوده مذکور برساند. به طور کلی، تحلیلگران باور دارند بازار کریپتو برای آغاز یک روند صعودی جدید به کاتالیزور تاثیرگذاری مانند تایید یک ETF اسپات بیت کوین نیاز دارد.

به نقل از دبلاک، جروم پاول در سخنرانی مذکور اعلام کرد:

هدف تورمی ما ۲٪ بود و همچنان هم همان است. ما متعهد به ایجاد و حفظ سیاستی هستیم که به اندازه کافی سختگیرانه و محدودکننده است و می‌تواند تورم را با گذشت زمان به سطح موردنظرمان کاهش دهد. ما تا وقتی که مطمئن شویم روند تورم به طور پیوسته‌ نزولی شده است، به سیاست‌های محدودکننده خود ادامه می‌دهیم.

پاول تاکید کرد هرچند سخنرانی امسال او کمی بیشتر از سال قبل طول می‌کشد، پیام آن همچنان همان است. او ادامه داد:

وظیفه فدرال رزرو این است که تورم را به هدف ۲٪ کاهش دهد و ما این کار را انجام خواهیم داد. ما در سال گذشته هم سیاست‌های انقباضیمان را به شدت گسترش دادیم. تورم آمریکا هم‌اکنون از اوج خود فاصله گرفته و این پیشرفت خوبی محسوب می‌شود، اما باز هم بسیار زیاد است.

واکنش دارایی‌های پرریسک چه بود؟

به نقل از کوین‌دسک، قیمت بیت کوین (BTC) بعد از اظهارات پاول کمی کاهش یافت و به محدوده ۲۵,۷۰۰ دلار رسید؛ اما سپس ریکاوری قیمت شروع و به محدوده ۲۶,۷۰۰ دلار نزدیک شد. قیمت BTC در حال حاضر در محدوده ۲۶,۰۷۰ دلار قرار دارد.

با توجه به روند نزولی بیت کوین در روزهای منتهی به رویداد جکسون هول، این حرکت چندان تعجب‌آور نبود؛ چراکه اکثر معامله‌گران پیش‌بینی می‌کردند پاول قصد دارد همچنان به هدف ۲٪ خود ادامه دهد.

نمودار قیمت بیت کوین
نمودار قیمت بیت کوین – منبع: TradingView

رشد شاخص‌های بازار سهام آمریکا نیز بعد از انتشار داده‌های چشمگیر «Nvidia» در روز چهارشنبه، متوقف شد و شاخص داوجونز (The Dow Jones Industrial Average)، S&P 500 و نزدک کامپوزیت (Nasdaq Composite) عمدتا در روز جمعه ثابت ماندند.

شاخص قدرت دلار نیز بعد از سخنرانی جروم پاول با رشدی در حدود ۰.۴% به بالاترین حد خود از ماه مارس (اسفند)، یعنی محدوده ۱۰۴.۴۲ رسید. شایان ذکر است تقویت شاخص قدرت دلار آمریکا به طور کلی مانعی برای رشد دارایی‌های پرریسک مانند بیت کوین محسوب می‌شود.

سرنوشت بیت کوین چه خواهد شد؟

ساشا قبالی (Sacha Ghebali)، مدیر استراتژی شرکت «The Tie»، اعلام کرده است:

بیت‌ کوین به‌ عنوان یک دارایی پرریسک معامله می‌شود و از فشارهای اقتصاد کلان تاثیر می‌گیرد. تاریخ نشان داده است وقتی بیت کوین به زیر میانگین ۲۰۰ روزه خود می‌رسد، روند آن نزولی می‌شود. بازار کریپتو ممکن است همچنان در حال هضم فروش هفته گذشته باشد.

او تاکید کرد فعالان بازار کریپتو منتظر یک کاتالیزور هستند تا بتوانند به کمک آن قیمت رمزارزها را بالا ببرند. طبق گفته‌های قبالی این کاتالیزور می‌تواند تایید یک ETF اسپات بیت کوین باشد؛ اما به نظر او هجوم شرکت‌های مختلف برای راه‌اندازی چنین صندوق‌هایی یک «واکنش بیش از حد» بود.

راشل لین (Rachel Lin)، مدیرعامل صرافی غیرمتمرکز «SynFutures» هم گفته است:

این امکان وجود دارد که بیت کوین و بازار کریپتو وارد فاز تثبیت شده باشند و دوباره در آینده‌ای نزدیک وارد یک روند صعودی شوند. با نگاهی به نمودار فعلی BTC، می‌توانیم ببینیم کف و سقف رنج آن به ترتیب در محدوده‌های ۲۵,۰۰۰ و ۳۱,۵۰۰ دلار ایجاد شده است. شکست پایدار هر کدام از دو طرف این محدوده می‌تواند مسیر بازار را برای ماه‌های آینده تعیین کند.


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه