بازارهای مالیاینترنت و شبکهکریپتوهوش مصنوعی

پیش‌بینی ChatGPT؛ بعد از هوش مصنوعی کدام فناوری‌ها بیشترین تأثیر را روی رمزارزها می‌گذارند؟

هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳ طوفان بزرگی در صنعت ارزهای دیجیتال به پا کرد. با این حال، ChatGPT باور دارد که محسابات کوانتومی، فناوری‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی، پروتکل‌های فعال در بخش تعامل‌پذیری و راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری در ۵ سال آینده به ترند شماره یک اکوسیستم ارزهای دیجیتال تبدیل می‌شود.

به گزارش اکسران و به نقل از کریپتو پوتیتو، هوش مصنوعی و میم کوین‌ها در سال ۲۰۲۳ به بزرگ‌ترین ترند اینترنت تبدیل شدند.

ربات هوش مصنوعی ChatGPT که در خط مقدم این ترند قرار داشت، با ظهور خود غوغایی به پا کرد و توجه عموم مردم جهان را به خود جلب کرد.

خرید ارز دیجیتال با 500 هزار تومان!

تو صرافی اکسران میتونی فقط با 500 هزار تومان، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!


شروع

بسیاری از پروژه‌هایی که به نوعی ابزار هوش مصنوعی را در نقشه راه خود گنجانده‌اند، با رشد زیادی مواجه شدند. بعضی از این پروژه‌ها هم در صنعت ارزهای دیجیتال حضور دارند و در حالی که فقط نام آن را یدک می‌کشند، با رشد خوبی (هرچند موقتی) روبه‌رو می‌شوند.

در ادامه نظر ChatGPT درمورد چهار فناوری نوظهور (به غیر از هوش مصنوعی) که می‌توانند در ۵ سال آینده بیشترین تأثیر را روی رمزارزها بگذارند، آورده شده است.

ChatGPT محاسبات کوانتومی را تهدیدی برای رمزارزها می‌بیند

اولین پیش‌بینی ChatGPT این بود که محاسبات کوانتومی می‌تواند تهدیدی برای امنیت الگوریتم‌های رمزنگاری باشد. این ربات درباره محاسبات کوانتومی گفته است:

همان طور که کامپیوترهای کوانتومی قدرتمندتر می‌شوند، به طور بالقوه می‌توانند مکانیزم رمزنگاری استفاده‌شده در رمزارزها را بشکنند و امنیت آن‌ها را به خطر بیندازند. این موضوع تحقیقات جدیدی را درمورد الگوریتم‌های رمزنگاری مقاوم در برابر کوانتوم و توسعه رمزنگاری پساکوانتومی آغاز می‌کند تا در آینده از ارزهای دیجیتال محافظت شود.

البته این موضوع مدت‌ها است که بحث‌های زیادی ایجاد کرده و هر دو طرف استدلال‌های معتبری برای آن ارائه کرده‌اند.

با این حال، افرادی که استدلال می‌کنند که یک کامپیوتر کوانتومی می‌تواند به معنی پایان بیت کوین باشد، از بسیاری از متغیرها چشم‌پوشی می‌کنند.

در این مورد برای مثال می‌توان به انگیزه این کار، رقابت بالقوه چند کامپیوتر کوانتومی که علیه یکدیگر کار می‌کنند تا الگوریتم موردنظر را حل کنند و انرژی مورد نیاز برای انجام آن اشاره کرد.

البته در تئوری، ابررایانه‌ای که فراتر از محدودیت‌های ۰ و ۱ کار می‌کند، می‌تواند قفل رمزنگاری بیت کوین را بشکند (کرک کند)، اما موضوع فراتر از این‌ها است.

بازگشت صنعت به اصل خود با فناوری‌های حفظ حریم خصوصی

قبل از این همه شهرت و افتخار و سرمایه‌گذاری‌های چند میلیاردی در میم کوین‌های ناشناخته، صنعت ارز دیجیتال بیشتر درگیر فناوری رمزنگاری و حریم خصوصی بود‌. حال، ChatGPT معتقد است که ما به اصل خود برمی‌گردیم. این هوش مصنوعی اعلام کرده است:

حفظ حریم خصوصی یک نگرانی مهم در صنعت ارزهای دیجیتال به حساب می‌آید. فناوری‌هایی مثل اثبات دانش صفر (ZKPs)، محاسبات چندجانبه امن (MPC) و رمزگذاری همومورفیک نویدبخش افزایش حریم خصوصی در فناوری‌های بلاکچینی هستند.

چت جی‌پی‌تی باور دارد که این فناوری‌ها، محاسبات خصوصی و امنی را ایجاد می‌کنند و به کاربران اجازه می‌دهند تا آگاهی از اطلاعات خاص خود را بدون نیاز به افشای آن‌ها، اثبات کنند. برای مثال، می‌توانیم بدون اینکه نیاز باشد گواهینامه رانندگی خود را نشان دهیم، مدرکی را نشان دهیم که ثابت می‌کند گواهینامه داریم.

پروتکل‌هایی که روی قابلیت همکاری کار می‌کنند

قابلیت همکاری یا تعامل‌پذیری (Interoperability) فقط یک کلیدواژه در فرهنگ لغت ChatGPT نیست؛ بلکه یک فناوری نوظهور است که می‌تواند رونق بعدی صنعت ارزهای دیجیتال را ایجاد کند. ChatGPT در این باره گفته است:

هدف پروتکل‌هایی که روی قابلیت همکاری کار می‌کنند، تسهیل ارتباطات و انتقال داده‌ها بین شبکه‌های مختلف بلاکچینی است. در حال حاضر، بیشتر رمزارزها و پلتفرم‌های بلاکچینی بدون ارتباط با سایرین فعالیت می‌کنند، ارتباط محدودی دارند و نمی‌توانند ارزش و اطلاعات را بین خود تبادل کنند.

به نظر ChatGPT، راهکارهای این حوزه، از جمله پل‌های میان‌زنجیره‌ای (Cross-chain Bridges)، زنجیره‌های جانبی (Sidechains) و پروتکل‌های متمرکز بر تعامل‌پذیری، این پتانسیل را دارند که اطلاعات را بین بلاکچین‌های مختلف انتقال دهند و نقدینگی بیشتری برای شبکه فراهم کنند.

راهکارهای مقیاس‌پذیری

بدیهی است که راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری نیز در فهرست ChatGPT جای گرفته‌اند؛ چراکه مقیاس‌پذیری (Scalability) یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های شبکه‌های بلاکچینی به شمار می‌رود.

وقتی صحبت از پردازش سریع و اقتصادی تراکنش‌ها می‌شود، اهمیت این چالش افزایش می‌یابد. ChatGPT گفته است:

راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری نوظهور، مانند پروتکل‌های لایه‌ ۲،  این مشکل را با انتقال بار تراکنش‌ها یا داده‌ها به لایه‌های ثانویه و تقسیم بلاکچین به بخش‌های کوچک‌تر حل می‌کنند.

ChatGPT معتقد است که این راه‌حل‌ها پتانسیل افزایش توان عملیاتی تراکنش‌ها را دارند و در عین حال عملکرد شبکه را بهبود می‌بخشند و هزینه‌های آن را کاهش می‌دهند.

به نظر شما چه فناوری‌های دیگری می‌توانند باعث فراگیر شدن و رشد رمزارزها شوند؟

منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه