نقشهراه FATF برای پیادهسازی استانداردهای خود در صنعت کریپتو؛ تبعات آن چیست؟
کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) در گزارشی اعلام کرد نمایندگان دولتهای مختلف، که از سراسر جهان در اجلاس این کارگروه در فرانسه جمع شده بودند، بر سر برنامهای برای شکلدهی به استانداردهای جهانی در حوزه رمزارزها به توافق رسیدهاند.
به گزارش کوین تلگراف، روز گذشته FATF در گزارشی اعلام کرد نمایندگان بیش از ۲۰۰ حوزه قضایی مختلف که در شهر پاریس جمع شدهاند، بر سر نقشه راهی با هدف تقویت اجرای استانداردهای این کارگروه در مورد داراییهای مجازی و شرکتهای ارائهدهنده خدمات مربوط به این داراییها به توافق رسیدهاند.
کارگروه ویژه اقدام مالی خاطرنشان کرد در سال ۲۰۲۴، گزارشی در رابطه با نحوه پیشرفت اعضای این کارگروه در اجرای استانداردهای مربوط به صنعت ارز دیجیتال، از جمله قوانین و نظارت بر ارائهدهندگان خدمات داراییهای دیجیتال (VASPها) ارائه خواهد کرد.
در گزارش FATF در رابطه با رمزارزها آمده است:
عدم وجود قوانین در رابطه با داراییهای مجازی در بسیاری از کشورها فرصتهایی را برای سوء استفاده خلافکاران و تامین مالی تروریسم فراهم میکند. از زمانی که FATF در توصیه شماره ۱۵ خود در اکتبر سال ۲۰۱۸ (مهر ۱۳۹۷) قوانین خود در رابطه داراییهای مجازی و ارائهدهندگان خدمات مربوط به آنها را تقویت کرد، بسیاری از کشورها در اجرای این الزاماتِ تجدید نظر شده، از جمله قانون انتقال اطلاعات (Travel Rule) که مستلزم اخذ، نگهداری و انتقال اطلاعات مربوط به طرفین تراکنشهای داراییهای مجازی است ناتوان بودهاند.
یکی از بخشهای قانون انتقال اطلاعات FATF، ارائهدهندگان خدمات داراییهای مجازی، موسسات مالی و نهادهای قانونی در حوزههای قضایی عضو این کارگروه را ملزم میکند اطلاعاتی در رابطه با طرفین تراکنشهای ارز دیجیتال جمعآوری کنند. با این حال، کارگروه ویژه اقدام مالی در ماه آپریل سال گذشته در گزارشی اعلام کرد بسیاری از کشورها با استانداردهای مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی مطابقت ندارند و در اجرای آنها شکست خوردهاند.
ژاپن، کره جنوبی و سنگارپور از جمله کشورهایی هستند که تمایل خود را به اجرای قانون انتقال اطلاعات نشان دادهاند. با این حال، برخی از کشورها مانند ایران و کره شمالی به دلیل فعالیتهای مالی مشکوک در فهرست خاکستری FATF قرار گرفتهاند.
منبع