کریپتو

«پرایوسی پولز»؛ راهکار جدید ویتالیک بوترین برای حفظ حریم خصوصی همراه با تبعیت از قوانین

ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، یکی از بنیانگذاران اتریوم به تازگی به همراه چند نفر از نویسندگان دیگر، مقاله‌ای در رابطه با حریم خصوصی فناوری بلاکچین و مطابقت آن با قوانین مالی نوشته است. در این مقاله، روش‌های مختلفی برای افزایش حریم خصوصی از جمله «پرایوسی پولز (Privacy Pools)» مطرح شده‌ است.

به نقل از بی‌این کریپتو، مسئله حریم خصوصی همواره یکی از کلیدی‌ترین مسائلی بوده که جامعه رمزارزها و پروژه‌های مختلف با آن مواجهند. در حالی که پلتفرم‌هایی مثل تورنادوکش برای افزایش حریم خصوصی افراد ساخته شدند، برخی افراد از این قابلیت‌ها برای پولشویی و انتقال پول‌های سرقتی استفاده کردند و همین امر باعث شد تا دولت آمریکا این پلتفرم‌ها را تحریم کند.

مطالعه کنید: سرویس تورنادو کش مورد تحریم خزانه‎‌داری آمریکا قرار گرفت؛ علت و تبعات این اقدام چیست؟

پرایوسی پولز چیست؟

در این مقاله که با عنوان «حریم خصوصی بلاکچین و انطباق با قوانین: پیش به سوی یک تعادل عملی» منتشر شده است، بوترین و سایر نویسندگان پروتکل جدیدی با نام «پرایوسی پولز (Privacy Pools)» را معرفی کرده‌اند. پرایوسی پولز برای افزایش حریم خصوصی کاربران، سابقه تراکنش‌ها را مخفی می‌کند. با این حال، عملکرد آن با میکسرهای ارز دیجیتال مانند تورنادوکش که دولت آمریکا آن را تحریم کرده متفاوت است.

در این مقاله آمده است:

تورنادو کش توسط خلافکاران نیز استفاده شده است. داده‌های واریزی نشان می‌دهد گروه‌های هکری از طریق این پروتکل وجوه خود را از منابع غیرقانونی منتقل کرده‌اند.

پرایوسی پولز به دنبال رفع ایرادات اصلی تورنادوکش از جمله استفاده در پولشویی و انتقال وجوه هکرها طراحی شده است. این پروتکل‌، به کاربران امکان می‌دهد تا زمانی که با قوانین مطابقت دارند، اطلاعات تراکنش‌های خود را مخفی کنند. در این پروتکل‌ با استفاده از گواه دانش صفر بررسی می‌شود که آیا دارایی واریز شده توسط کاربر در جرایم سازمان‌یافته‌ای مانند جرایم مرتبط با هکرهای کره شمالی استفاده شده است یا خیر.

علاوه بر این، برخلاف تورنادوکش، داده‌های پرایوسی پولز می‌توانند به صورت عمومی منتشر شوند و کد آنها متن باز است.

امین سلیمانی (Ameen Soleimani)، یکی از مشارکت‌کنندگان اولیه پروژه تورنادوکش در پلتفرم اکس (توییتر سابق) با اشاره به برخی از نکات مهم پرایوسی پولز نوشت:

با استفاده از پرایوسی پولز، کاربران می‌توانند گواه‌های دانش صفری را منتشر کنند که نشان می‌دهد برداشت آنها ارتباطی با سپرده‌های غیرقانونی شناخته شده نداشته است.

بر اساس این مقاله، پرایویسی پولز از یک روش رمزنگاری به نام «Nullifiers» برای مخفی کردن تراکنش‌ها استفاده می‌کند. با این حال، این گواه دانش صفر این تراکنش‌ها را بررسی کرده و صحت و غیرقانونی نبودن آنها را تایید می‌کند. این بدان معنی است که کاربران ضمن اثبات اینکه منشا ارزهای دیجیتالشان غیرقانونی نیست می‌توانند حریم خصوصی خود را حفظ کنند.

سلیمانی در ادامه نوشت:

پرایوسی پولز ابزارهای مطابقت با قانون جدیدی را برای قانون‌گذاران فراهم می‌کند که فراتر از چیزی است که در مقاله معروف مربوط به تورنادوکش پوشش داده شده است.

با توجه به مقاله جدید بوترین، حریم خصوصی و قوانین مالی می‌توانند در کنار هم وجود داشته باشند. این یعنی کاربران می‌توانند حریم خصوصی خود را در عین رعایت قانون حفظ کرده و فعالیت‌های مالی خود را مخفی نگه دارند. کاربران از این طریق می‌توانند ثابت کنند وجوه آنها به فعالیت‌های غیرقانونی یا گروه خاصی تعلق ندارد.

منبع: توییتر
روش کار پرایوسی پولز؛ منبع: توییتر رایان سلکیس، مساری

علاوه بر این، نویسندگان این مقاله از گروه‌های مختلف از جمله دانشگاهیان، سیاست‌گذاران و قانون‌گذاران خواسته‌اند تا برای افزایش زیرساخت‌های مرتبط با حریم خصوصی و مطابق با قوانین با یکدیگر همکاری کنند.




منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه