رشد معاملات توکنهای مربوط به باتهای تلگرامی؛ قیمت TON مجددا افزایش مییابد؟
توکنهای مربوط به باتهای تلگرامی در هفتههای اخیر توجه سرمایهگذاران زیادی را به خود جلب کردهاند. حتی دامیننس تون کوین (TON) در شبکههای اجتماعی، از ابتدای نیمه دوم سال ۲۰۲۳ حدود ۳۲۰٪ رشد کرده است. حال تحلیل آنچین نشان میدهد بین بهبود احساسات معاملهگران نسبت به تون کوین و رشد قیمت توکنهای باتهای تلگرامی ارتباط مستقیمی وجود دارد.
به نقل از بیاینکریپتو، تلگرام با ورود غیررسمی به صنعت بلاکچین و عرضه TON توانست محبوبیت و توجه فعالان بازار کریپتو را به خود جلب کند. گفتنی است تون کوین در ابتدا بر اساس بلاکچین اوپن نتورک تلگرام (Telegram Open Network) راهاندازی شده بود، اما این شبکه در سال ۲۰۲۰ با مشکلات قانونی زیادی مواجه شد و به همین خاطر اسم آن به د اوپن نتورک (The Open Network) تغییر یافت.
ظهور توکنهای رباتهای تلگرامی
سه سال بعد از راهاندازی تون کوین، رمزارزهایی مانند یونی بات (UNIBOT)، مون بات (MBOT) و ایم بات (AIMBOT) و توکنهای مربوط به پروژههای هوش مصنوعی (AI) سعی کردند راه تلگرام را ادامه دهند.
این توکنها با تعامل با API تلگرام به کاربرانشان اجازه میدهند کارهای مهم خود در بخش دیفای را به شکل خودکار درآورند. از میان این کارها برای مثال میتوان به معامله در صرافیهای غیرمتمرکز، مدیریت کیف پول، ییلد فارمینگ و جستوجو و خرید توکنهای مختلف اشاره کرد.
تحلیل دادههای آنچین نیز نشان میدهد ارتباط مستقیمی بین رشد اخیر قیمت تون کوین و رشد توکنهای باتهای تلگرامی وجود دارد.
تون کوین توجه رسانهها را به خود جلب کرده است
TON توکن بومی شبکه «The Open Network» است و از آن در عملیات شبکه، تراکنشها و بازیهای مبتنی بر آن استفاده میشود. علاوه بر این، معاملهگران مختلف میتوانند از این توکن برای پرداخت هزینه کلکسیونهای ساختهشده بر بستر این شبکه بلاکچینی استفاده کنند.
دادههای آنچین نشان میدهند تون کوین علیالخصوص در سه ماه گذشته توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. علاوه بر این، دادههای وب سایت سنتمینت (Santiment) نیز ثابت میکند نرخ تسلط این توکن در شبکههای اجتماعی از ماه ژوئن (خرداد) با رشد قابلتوجهی مواجه شده است.
به عبارت دقیقتر، نرخ تسلط TON در شبکههای مذکور از ۷ ژوئن (۱۷ خرداد) تا ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) تقریبا ۱۰ برابر شده و از ۰.۰۵٪ به ۰.۴۲٪ رسیده است.
نرخ تسلط در شبکههای اجتماعی، تعداد منشنهای مربوط به یک رمزارز را در مقایسه با ۵۰ پروژهای که بیشترین توجه معاملهگران را به خود جلب کردهاند، محاسبه میکند و به صورت درصد بیان میشود.
رشد نرخ تسلط TON نشان میدهد بخش زیادی از بحثهای موجود در شبکههای اجتماعی طی ۳ ماه گذشته درباره این توکن بوده است.
این توجه شدید سرمایهگذاران در نهایت به رشد ۳۸٪ قیمت TON منجر شده و این توکن را از ۱.۲ دلار در ۶ آگوست (۱۵ مرداد) به ۱.۸ دلار رسانده است.
اما جالب اینجا است که با افزایش توجه معاملهگران به TON، توجه آنها به توکنهای باتهای تلگرامی نیز جلب شده است. این مسئله نشان میدهد ارتباط و وابستگی تاریخی شبکه TON با پلتفرم پیامرسان تلگرام همچنان ادامه دارد.
همبستگی قیمت TON با توکنهای باتهای تلگرام
علیرغم اینکه تون کوین و توکنهای باتهای تلگرامی کاربردهای متفاوتی دارند، قیمت آنها ارتباط نزدیکی به هم دارد.
برای مثال دادههای وب سایت کوینگکو (Coingecko) نشان میدهد توکن UNIBOT در حال حاضر بزرگترین توکن باتهای تلگرامی از نظر حجم معاملات و مارکت کپ است. این بات به کاربران بخش دیفای اجازه میدهد توکنهای موجود در نسخه سوم یونی سواپ را مستقیما از تلگرام خریداری کنند. در هر صورت، قیمت یونی بات بین ۳۱ جولای (۹ مرداد) و ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) به اندازه ۱۱۵٪ رشد کرد و قبل از آغاز یک روند نزولی جدید، از کف ۱۱۵ دلار به اوج تاریخی ۲۴۰ دلار رسید.
مون بات هم مثل یونی بات یک بات معاملاتی پیشرفته و قابلتنظیم در تلگرام است که تراکنشهای خودکار معاملهگران را انجام میدهد. این رمزارز نیز اخیر توجه معاملهگران زیادی را به خود جلب کرده و از ۴ آگوست (۹ مرداد) تا ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) با رشدی ۱۲۵٪ از کف ۲.۴ دلار به اوج ۶.۱۲ دلار رسیده است.
شایان ذکر است مارکت کپ بازار کریپتو از ۱ آگوست (۱۰ مرداد) تقریبا ۱۰٪ کاهش یافته؛ اما توکنهای مرتبط با تلگرام در این مدت توانستند سودهای دو رقمی خوبی را برای سرمایهگذارانشان به ارمغان بیاورند. این همبستگی نشان میدهد تحول بعدی بازار کریپتو احتمالا در این بخش رخ میدهد.
البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که توکنهای مذکور هنوز در صرافیهای مهم و بزرگ فهرست نشدهاند. از این رو، ترس از دست دادن (FOMO) همچنان ممکن است در میان سرمایهگذارانی که به دنبال کسب سودهای احتمالی از فهرست شدن این توکنها در صرافیهایی مانند بایننس و کوین بیس هستند، افزایش یافته و آنها را ترغیب به خرید کند.
منبع