کریپتو

شرکت بیمه سپرده فدرال: صنعت کریپتو ریسک جدید و پیچیده‌ای برای بانک‌ها دارد

شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) که یکی از مهم‌ترین تنظیم‌کنندگان مالی کشور آمریکا محسوب می‌شود، اعلام کرده است که دارایی‌های دیجیتال و فعالیت‌های مرتبط با آن‌ها‌ ریسک‌ قابل‌توجهی را وارد سیستم بانکی می‌کند و به نظارت دقیق‌تری نیاز دارد. این شرکت دولتی از مشکلات قانونی صنعت کریپتو، احتمال کلاهبرداری و به هم پیوستگی زیاد شرکت‌های فعال در آن به عنوان مهم‌ترین ریسک‌های موجود یاد کرده است.

به نقل از کوین‌تلگراف، شرکت بیمه سپرده فدرال برای اولین بار در گزارش ریسک سالانه خود بخشی را به بازار کریپتو اختصاص داده و اعلام کرده‌ که ریسک این صنعت «جدید و پیچیده» است.

این گزارش در ۱۴ آگوست (۲۳ مرداد) منتشر شده و ریسک‌های مهم بخش بانکداری را بررسی کرده است. شایان ذکر است که FDIC در گذشته متوجه افزایش علاقه بانک‌های مختلف به فعالیت‌های مرتبط با صنعت کریپتو شده بود. این آژانس اعلام کرده است:

خطرات نوظهور پیش روی سیستم بانکی چیست؟ امروز «گزارش ریسک سال ۲۰۲۳» را منتشر کردیم که به طور جامع تحولات کلیدی و ریسک‌های پیش روی بانک‌ها را بررسی می‌کند؛ این گزارش بخش جدیدی هم دارد که به ریسک‌های مرتبط با دارایی‌های دیجیتال پرداخته است.

توییت FDIC درباره گزارش ریسک ۲۰۲۳ – منبع: توییتر

FDIC با نظارت بر بخش بانکداری، از مدت‌ها پیش متوجه شده که علاقه این صنعت به فعالیت‌های مرتبط با دارایی‌های دیجیتال افزایش یافته است. با این وجود، این آژانس تاکید کرده که با توجه به «نوسانات قابل توجه بازار کریپتو در سال ۲۰۲۲» اطلاعات بیشتری برای درک خطرات مرتبط با آن نیاز است. FDIC ادامه داده است:

فعالیت‌های مرتبط با دارایی‌های دیجیتال می‌تواند خطرات جدید و پیچیده‌ای را برای سیستم بانکی ایالات متحده ایجاد کند که ارزیابی کامل آن‌ها دشوار است.

عدم اطمینان در مورد وضعیت قانونی صنعت کریپتو، احتمال کلاهبرداری و ریسک تمرکز (به دلیل به هم پیوستگی شرکت‌های موجود در این صنعت)، از جمله ریسک‌هایی که FDIC به آن‌ها اشاره کرده است.

علاوه بر این، FDIC اعلام کرده است که ماهیت پویا و نوآوری‌های سریع صنعت کریپتو، ارزیابی ریسک آن را دشوار می‌کند. نگرانی دیگر FDIC افزایش برداشت استیبل کوین‌ها است که طبق گفته‌های این آژانس، می‌تواند بانک‌های دارای استیبل کوین را در معرض خروج شدید سپرده‌ها قرار دهد.

FDIC در گزارش خود به بحران بانکی ماه مارس (اسفند ۱۴۰۱) اشاره کرده است که طی آن، بانک سیلیکون ولی (Silicon Valley Bank)، سیلورگیت بنک (Silvergate Bank) و سیگنچر بنک (Signature Bank) همگی سقوط کردند یا مجبور شدند ظرف یک هفته تعطیل شوند.

هر سه این بانک‌ها به خاطر ارائه خدمات خود در صنعت کریپتو مشهور شده بودند. تعطیلی بانک سیلیکون ولی باعث شد USDC دی‌پگ شود؛ چراکه شرکت توسعه آن، یعنی شرکت سرکل (Circle) اعلام کرد نمی‌تواند ۳.۳ میلیارد دلار از ذخایر بانکی خود در این بانک را برداشت کند. همین مسئله باعث شد که فشار فروش وحشتناکی در بازار کریپتو ایجاد شود.

در نهایت، FDIC و سایر قانون‌گذاران آمریکایی وارد عمل شدند تا از بانک‌های مذکور حمایت کنند و دارایی‌های آن‌ها را به سایر موسسات مالی بفروشند.




منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه