دو رویداد مؤثر در تاریخ صنعت رمزارزها!
به گزارش اکسران : با وجود تاریخچه نسبتاً کوتاه صنعت ارزهای دیجیتال، این صنعت شوکهای عجیبی را پشت سر گذاشته است.
در دنیای پویای رمزارزها، جایی که نوآوری و نوسانات اغلب دست به دست هم میدهند، رویدادهای خاص این قدرت را دارند که امواج شوکآوری را به کل صنعت وارد کنند.
از شراکتهای پیشگامانه گرفته تا سقوطهای فاجعهبار، حوزه کریپتو شاهد لحظات شگفتانگیزی بوده است که سرمایهگذاران و علاقهمندان را به یک اندازه در حیرت فرو برده است.
تو صرافی اکسران میتونی فقط با 500 هزار تومان، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!
شروع
در این خبر، دو رویداد خارقالعاده را مرور میکنیم که نه تنها چشمانداز ارزهای دیجیتال را تغییر دادهاند، بلکه اثری فراموشنشدنی بر آگاهی جمعی دنیای رمزارزی بر جای گذاشتهاند.
فوریه 2014: هک صرافی Mt.Gox
داستان Mt.Gox به عنوان یک فصل افسانهای در تاریخ مبادلات ارزهای دیجیتال باقی مانده است.
Mt. Gox که در سال 2007 با عنوان “Magic: The Gathering Online Exchange” به دست برنامهنویس آمریکایی جد مک کالب راهاندازی شد، در ابتدا به عنوان مبادله کارت برای بازیهای فانتزی محبوب عمل میکرد.
با این حال، در سال 2010، به یک صرافی بیت کوین تبدیل شد و به سرعت به یک بازیگر مهم در بازار مبدل گشت.
در آن روزهای اولیه، معامله بیت کوین فرآیندی دشوار بود و معاملهگران به مبادله داراییهای دیجیتال خود با اقلام اساسی مانند پیتزا و تیشرت متوسل میشدند.
Mt. Gox بازی را تغییر داد و یک پلتفرم ساده برای خرید و فروش BTC ارائه کرد. اگرچه این امر به قیمت واگذاری کنترل بر داراییها به بورس تمام شد، اما سرمایهگذاران آن را به عنوان یک مبادله ضروری میدیدند.
موفقیت Mt. Gox فوری بود. به عنوان بزرگترین صرافی رمزارز در آن زمان، بخش قابلتوجهی از تمام تراکنشهای بیت کوین را انجام میداد.
در طول مسیر، مالکیت Mt. Gox تغییر کرد. در سال 2011، مککالب این پلتفرم را به توسعهدهنده فرانسوی مارک کارپلس فروخت.
در همان سال، این پلتفرم زمانی که اولین هک خود را تجربه کرد، با مشکل مواجه گردید.
مهاجمان موفق شدند به رایانه حسابرس Mt. Gox دسترسی پیدا کنند و قیمت بیت کوین را به 1 سنت تغییر دهند!
آنها به سرعت با استفاده از حسابهای مشتریان در این پلتفرم، حدود 2000 بیت کوین را با این قیمت مصنوعی خریداری کردند.
علاوه بر این، حدود 650 بیت کوین توسط مشتریان Mt. Gox با قیمت مصنوعی خریداری گردید که هیچ یک از آنها هرگز بازگردانده نشد.
پس از هک، Mt. Gox به منظور تقویت امنیت خود، به سمت برداشتن بیشتر بیت کوینهای خود به صورت آفلاین و نگهداری آنها در کولد والت، حرکت کرد.
Mt. Gox به تقویت خود ادامه داد و تا سال 2013، این شرکت موقعیت خود را به عنوان بزرگترین پلتفرم تجارت رمزارزی حفظ کرد و بیش از 70٪ از کل تراکنشهای بیت کوین را انجام داد.
در ماه مه 2013، شرکت Mt. Gox با شکایت شریک تجاری سابق Coinlab با ادعای نقض قرارداد و درخواست 75 میلیون دلار خسارت روبهرو شد.
در همان زمان، این صرافی به دلیل فعالیت بدون مجوز در این کشور، توسط وزارت امنیت داخلی ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفت.
در فوریه 2014، این صرافی به دلیل نیاز به ارزیابی فنی، برداشت بیت کوین را به حالت تعلیق درآورد.
این تصمیم، هفتهها بلاتکلیفی به دنبال داشت که منجر به تعلیق کلیه فعالیتهای تجاری و ناپدید شدن وبسایت و حساب رسمی توییتر آن شد.
افشاگریهای بعدی، حقیقت خیرهکنندهای را آشکار کرد: Mt. Gox قربانی بزرگترین هک کریپتو در تاریخ شده بود.
هکرها 744408 بیت کوین را از کیف پول مشتریان به همراه 100 هزار بیت کوین متعلق به صرافی سرقت کرده بودند که در آن زمان تقریباً 473 میلیون دلار بود.
عواقب بعدی ویرانگر بود. قیمت بیت کوین به شدت کاهش یافت و اعتماد به این صنعت از بین رفت. Mt. Gox سپس برای حمایت از ورشکستگی در ژاپن و ایالات متحده، پایان یک دوره را نشان داد.
بررسیها بعداً نشان داد که این صرافی سالها ورشکسته بوده و بیتکوینهای دزدیدهشده آخرین ضربه به وضعیت مالی نامطمئن آن بود.
داستان Mt. Gox به عنوان یک درس ارزشمند عمل میکند و یادآور چالشها و آسیبپذیریهایی است که سالهای اولیه بازار کریپتو با آن همراه بود. همچنین اهمیت امنیت، مقررات و عملیات شفاف در ایجاد اعتماد در اکوسیستم کریپتو را برجسته میکند.
آگوست 2017: هارد فورک بیت کوین کش
بیت کوین به دلیل وعدهاش برای مقابله با محدودیتهای مالی سنتی محبوبیت زیادی به دست آورد.
با افزایش قدرت بیت کوین، مشکلات مقیاسپذیری به وجود آمد که به صورت طولانی شدن زمان تراکنش و کارمزدهای پرهزینه ظاهر شد.
این مسائل ناشی از محدودیت اندازه بلوکهای بیت کوین بود که به 1 مگابایت (MB) محدود میشد. افزایش تعداد تراکنشها ظرفیت شبکه را تحت الشعاع قرار داد. در پاسخ به اینن مشکلات، مفهوم بیت کوین کش ظهور کرد.
در آگوست 2017، اختلاف نظر در میان توسعهدهندگان بیت کوین منجر به هارد فورک بلاکچین بیت کوین گردید. هارد فورک یک ارتقای نرم افزاری قابلتوجه است که شبکه بلاکچین را به دو زنجیره مجزا تقسیم میکند. یک زنجیره قوانین موجود را حفظ میکند، در حالی که زنجیره دیگر برای ایجاد مسیر خود با نرمافزار بهروز، فاصله میگیرد.
در بلوک 478558، بلاکچین بیت کوین تقسیم شد و بیت کوین کش را به دنیا آورد.
فورک جدید با افزایش اندازه بلوک از ۱ مگابایت بیت کوین به محدوده بین ۸ مگابایت تا ۳۲ مگابایت، به نگرانیهای مقیاسپذیری رسیدگی میکند.
این افزایش، اعتبارسنجی تراکنشهای بیشتری را در هر بلوک تسهیل کرد و شبکه قادر به پردازش بیش از 100 تراکنش در ثانیه بود.
در حالی که بیتکوین کش تحت قوانین مشابه بیت کوین عمل میکند، سقف عرضه ۲۱ میلیونی را به اشتراک میگذارد و از مکانیزم اجماع یکسانی استفاده میکند، اما به همان سطح از شهرت در بازار ارزهای دیجیتال دست نیافته است.
با این وجود، در حال حاضر به عنوان یکی از 30 ارز دیجیتال برتر در سراسر جهان قرار دارد.