حکم دادگاه عالی چین: استفاده از ارزهای دیجیتال برای تسویه بدهیها تایید شد
دیوان عالی چین اعلام کرده است که نهادهای این کشور در صورت توافق هر دو طرف، میتوانند از ارزهای دیجیتال برای پرداخت و تسویه بدهیهای خود استفاده کنند. این حکم نشان میدهد که با وجود ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین، مقررات این کشور در حال تغییر است.
تو صرافی اکسران میتونی فقط با 500 هزار تومان، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!
شروع
با این حال، تنها در صورتی انجام این تراکنشها قانونی است که هر دو طرف معامله با آن موافق باشند و دلایل معتبری علیه آن وجود نداشته باشد. دیوان عالی چین اعلام کرده که در این حالت، ارزهای دیجیتال حکم داراییهای مجازی را دارند.
از طرفی، اگر گیرنده ارزهای دیجیتال نتواند مسئولیت خود را در قبال معامله و فرستنده انجام دهد، دادگاه میتواند غرامت مربوطه را تعیین کند.
این غرامت بر اساس ارزش واقعی دارایی دریافتشده توسط گیرنده در زمان امضای قرارداد معامله تعیین خواهد شد.
موضع چین در برابر ارزهای دیجیتال
موضع کشور چین نسبت به ارزهای دیجیتال در ماههای اخیر نسبتا گیجکننده بوده است.
هرچند ارزهای دیجیتال همچنان بهطور کلی در این کشور ممنوع هستند، به نظر میرسد تفسیر و اجرای قوانین مربوط به آنها کمی منعطفتر شده است.
حکم دادگاه عالی چین نشان میدهد که قوانین این کشور درمورد داراییهای دیجیتال همچنان در حال تکمیل است و ممکن است با تحولات مثبتی مواجه شود.
در سال ۲۰۲۲ دادگاه بینالمللی پکن اعلام کرده بود که شهروندان این کشور میتوانند ارزهای دیجیتال را بهعنوان داراییهای مجازی و نه بهعنوان ارز معامله کنند.
این حکم به سرمایهگذارها اجازه داد تا با وجود ممنوعیت ارزهای دیجیتال و در صورت دسترسی به راهنماییهای لازم و درک صحیح چهارچوبهای قانونی از پتانسیل آنها استفاده کنند.
در هر صورت، چنین قوانین ضد و نقیضی سؤالات زیادی درمورد رویکرد دولت چین نسبت به ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است.
دادگاه بینالمللی پکن هم چند ماه پیش در یکی از پروندههای مربوط به وامهای معوق، ارزهای دیجیتال را بهعنوان دارایی (مثل دادهها) در نظر گرفته بود.
این دادگاه اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال استانداردهای لازم برای یک ارز را ندارند و جزء اموال شخصی محسوب میشوند.
علاقه سرمایهگذاران چینی به داراییهای دیجیتال افزایش یافته است
با وجود ممنوعیت ارزهای دیجیتال در چین، علاقه شهروندان این کشور به داراییهای دیجیتال افزایش یافته است.
برای مثال، در گزارش مربوط به شاخص پذیرش ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲ چین در رتبه دهم قرار گرفته است.
حتی دولت چین هم بهطور ضمنی علاقه فزاینده شهروندانش به ارزهای دیجیتال را تایید کرده و برای سود استخراجکنندههای بیت کوین و سرمایهگذاران این بازار ۲۰٪ مالیات بر درآمد وضع کرده است.