سختگیری جدید اتحادیه اروپا بر فضای کریپتو؛ از محدودیت فعالیت بانکها تا مالیات بر رمزارزها
قانونگذاران اتحادیه اروپا قصد دارند تا برخی از قوانین نظارتی مربوط به حوزه رمزارزها را تغییر دهند. ۳ مورد از مهمترین این تغییرات عبارتند از: محدودسازی فعالیت بانکها در حوزه کریپتو، مالیات بر رمزارزها و عرضه یورو دیجیتال. هنوز هیچ یک از این طرحها به تصویب نرسیدهاند و قرار است امسال در مورد آنها تصمیمگیری شود.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کویندسک، پیش از این قانون گذاران اتحادیه اروپا طرحی را معروف به مقررات بازار رمزارزها (MiCA) در دستور کار قرار داده بودند که با واکنشهای گسترده مواجه شد و برای مدت زیادی مسکوت ماند. حال با شروع سال ۲۰۲۳ میلادی تصمیم آنها برای ورود به دنیای رمزارزها جدیتر شده است.
۱- محدودسازی فعالیت بانکها در حوزه کریپتو
بخشی از تغییرات جدید مدنظر اتحادیه اروپا اعمال قوانین سختگیرانه برای فعالیت بانکها در زمینه رمزارزها است. قرار است تا در چارچوب جدید:
- بانکها دارایی رمزارزی خود را به نهادهای نظارتی گزارش کنند
- بیشتر ذخایر بانکها باید به شکل پول نقد و داراییهای کمریسک باشد و یک سقف برای حداکثر درصد ذخایری که به صورت کریپتویی باشد، تعیین شود.
- تا حد امکان از سرمایهگذاریهای لوریجدار و وامهای حوزه کریپتو (دیفای) پرهیز شود.
علت این محدودیتها محافظت از مشتریان بانکها در برابر نوسانات بالای حوزه رمزارزها گزارش شده است. درصورت تصویب این طرح، از سال ۲۰۲۵ شهاد اجرایی شدن آن خواهیم بود.
۲- مالیات بر رمزارزها
بودجه سالانه اتحادیه اروپا چیزی نزدیک به ۱۸۵ میلیارد دلار است. قرار است تا در صورت تصویب بخشی از این بودجه از راه مالیات بر رمزارزها تامین شود. قرار است اخذ مالیاتها در زمینه استخراج رمزارزها، مالیات بر ارزش افزوده در سرمایهگذاریهای کریپتویی و مالیات بر معاملات رمزارزها اعمال شود.
قانونگذاران تا ۲ فوریه (۱۳ بهمن) فرصت دارند تا در این پیشنویس تغییراتی اعمال کنند و نسخه نهایی آن را آماده کنند.
۳- عرضه یورو دیجیتال
تصمیم دیگر اتحادیه اروپا تعیین استراتژی نهایی در خصوص راهاندازی یورو دیجیتال (CBDC مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا) و همچنین متاورس است. مقامات اتحادیه اروپا قرار است این موضوعات را از ۲ زاویه تهدیدات و خطرات آن حوزه و همچنین ورود و فعالیت EU در این حوزهها بررسی کنند و علاوه بر مشخص کردن چارچوبهای نظارتی یک استراتژی را برای آینده در مواجهه با آن ترسیم کنند.
قرار است در ماه می (اردیبهشت) استراتژی نهایی اتحادیه اروپا در این باره اعلام شود.
به نظر شما اعمال محدودیتها از سمت اتحادیه اروپا چه تاثیری بر روند پذیرش رمزارزها و بازار کریپتو خواهد گذاشت؟ نظر خود را زیر همین پست با ما در میان بگذارید.
منبع