کریپتو

رفت و برگشت قیمت بیت کوین به زیر ۲۵,۰۰۰ دلار؛ علت چه بود؟

شب گذشته قیمت بیت کوین بالاخره از رنج معاملاتی ۲۵،۵۰۰ تا ۲۶،۵۰۰ دلاری خود خارج شد و تا ۲۴،۹۵۰ دلار کاهش یافت. احتمالا اخبار مربوط به فروش دارایی‌های صرافی FTX علت اصلی این ریزش بوده است. به گفته تحلیلگران، در صورتی که در ادامه کندل روزانه زیر ۲۴،۷۵۰ دلار بسته شود، احتمالا شاهد ریزش بیت کوین تا ۲۰،۰۰۰ دلار خواهیم بود. در سمت دیگر، همچنان احتمال از سر گرفته شدن روند صعودی نیز وجود دارد.

به نقل از کوین تلگراف، شب گذشته قیمت بیت کوین به زیر ۲۵،۰۰۰ دلار سقوط کرد و پایین‌ترین سطح سه ماه اخیر خود را به ثبت رساند. با این حال قیمت خیلی سریع دوباره افزایش یافت و به نزدیکی ۲۶،۰۰۰ دلار رسید. تحلیلگران معتقدند این افزایش قیمت احتمالا به دلیل شورت اسکوییز (short squeeze) رخ داده است.

نمودار بیت کوین تایم فریم ۴ ساعته - منبع: Tradingview
نمودار بیت کوین در تایم فریم ۴ ساعته – منبع: Tradingview

در عین حال، تریدری با نام مستعار هورس (Horse) مدعی شد قیمت ۲۵،۰۰۰ دلار برای بیت کوین فرصت خرید کوتاه‌مدت خوبی محسوب می‌شود. به عقیده این تریدر، این محدوده بهترین سطح برای به دام انداختن فروشندگان است و نسبت ریسک به ریوارد خوبی برای سرمایه‌گذاران پوزیشن‌های لانگ دارد.

نگرانی از فروش دارایی‌های صرافی FTX

یکی از دلایل اصلی ریزش اخیر بیت کوین و آلت کوین‌ها، انتشار اخبار مربوط به فروش دارایی‌های صرافی FTX است. ظاهرا، صرافی FTX به دنبال آن است تا اجازه دادگاه را برای فروش ۳.۴ میلیارد دلار از دارایی‌های خود دریافت کرده و آنها را برای تامین مخارج خود به فروش برساند.

در حال حاضر، ۱.۱۶ میلیارد دلار توکن سولانا معادل ۱۶٪ از عرضه آن در اختیار صرافی FTX است. همچنین، این صرافی ۵۶۰ میلیون دلار بیت کوین هولد می‌کند. به عقیده شرکت میتریکس‌پورت (Matrixport)، با آغاز فروش دارایی‌های صرافی FTX احتمالا شاهد ریزش شدید قیمت آلت کوین‌ها خواهیم بود.

تقابل شاخص دلار آمریکا و بیت کوین

بیت کوین معمولا همبستگی منفی با دلار آمریکا و همبستگی مثبتی با بازار سهام دارد. با این حال، ریزش قیمت روز گذشته در زمان رشد شاخص‌های نزدک و S&P 500 و ریزش شاخص دلار آمریکا (DXY) رخ داد.

در حال حاضر، شاخص دلار آمریکا به اوج ۱۰۴.۸ رسیده و احتمالا در این سطوح اصلاح می‌شود. ریزش DXY می‌تواند به رشد قیمت بیت کوین منجر شود.

نمودار شاخص دلار آمریکا تایم فریم ۱ روزه - منبع: TradingView
نمودار شاخص دلار آمریکا تایم فریم روزانه – منبع: TradingView

شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ماه آگوست نیز فردا منتشر خواهد شد و احتمالا جهت بازارهای مالی جهانی را مشخص خواهد کرد.

برخی از شاخص‌های آنچین به کف تاریخی خود رسیده‌اند

بر اساس آخرین گزارش پلتفرم تحلیلی گلسنود، ریزش قیمت بیت کوین در چند هفته گذشته باعث شده تا برخی از شاخص‌های آنچین به کف تاریخی خود برسند.

نقدینگی و حجم معاملات فعلی بازار پایین است و همین باعث شده تا شکستن سطوح مقاومتی برای گاو‌ها (خریداران) چالش برانگیز باشد. با این حال، هولدرهای طولانی‌مدت ممکن است از فرصت کنونی برای انباشت بیشتر استفاده کنند.

گلسنود در این رابطه می‌گوید:

سود و زیان تحقق یافته در سطوحی مشابه با بازار سال ۲۰۲۰ قرار گرفته است که نشان می‌دهد شور و هیجان ناشی از بازار صعودی سال ۲۰۲۱ به طور کلی از بین رفته است.

علاوه بر این، پرایس اکشن منفی بیت کوین از اواسط ماه آگوست باعث شده تا اکثر سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدت متحمل ضرر تحقق نیافته شوند. چنین چیزی ممکن است باعث تغییر جهت قیمت در کوتاه‌مدت شود.

نمودار هولدرهای کوتاه‌مدتی که در سود قرار دارند - منبع: Glassnode
نمودار هولدرهای کوتاه‌مدتی که در سود قرار دارند – منبع: Glassnode

علیرغم وجود پتانسیل برای صعود دوباره، گلسنود معتقد است نوسانات، نقدینگی، حجم معاملات و حجم تراکنش‌های آنچین در پایین‌ترین سطح خود قرار گرفته که بازار را عملا به سمت بی‌علاقگی، خستگی و کسالت سوق داده است. بنابراین، در صورتی که قیمت افزایش یابد، ممکن است بسیاری از هولدرهای کوتاه‌مدت تصمیم بگیرند در حوالی ۲۶،۰۰۰ دلار (نقطه سر به سر؛ در این محدوده قیمت خرید آنها با قیمت فروش برابر است و هیچ ضرری نمی‌کنند) دارایی خود را به فروش برسانند.

در مجموع، با درنظر گرفتن پرایس اکشن شاخص دلار آمریکا و شاخص‌های آنچین، خریداران ممکن است زودتر از انتظار به بازار بازگردند و از فرصت فعلی برای خرید بیشتر استفاده کنند.




منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه