در رویداد دیفای دی نوبیتکس چه گذشت؟ رونمایی از ۲ محصول لاکتولت و نوبیدکس
صرافی نوبیتکس روز دوشنبه ۳۰ مرداد رویدادی تحت عنوان «Defi Day» را برگزار کرد. طی این مراسم امیر حسین راد مدیرعامل این صرافی، از ۲ محصول جدید نوبیتکس در حوزه دیفای رونمایی کرد. لاکت ولت (Locket Wallet) و نوبیدکس (Nobidex) به ترتیب کیف پول غیرامانی و صرافی غیرمتمرکز اختصاصی نوبیتکس هستند که در این مراسم معرفی شدند.
مصاحبه با نوبیتکس پیرامون این رویداد
در حاشیه این مراسم مصاحبه اختصاصی با علی خویی، مدیر محصول نوبیفای نوبیتکس، برگزار کردیم تا از او راجع به انگیزههای نوبیتکس برای ورود به حوزه دیفای پرسشهایی را مطرح کنیم و معرفی راجع به ۲ محصول جدید نوبیتکس از لحاظ ویژگیها و مزایای رقابتی آنها داشته باشیم.
.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
در رویداد دیفای دی نوبیتکس چه گذشت؟
این رویداد از ساعت ۱۸ سهشنبه در مرکز همایشهای بینالمللی رایزن آغاز شد. از نکات جالب توجه، حضور مجتبی توانگر، نماینده و رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در این مراسم بود.
در ابتدای مراسم وحید شامخی، معاون توسعه کسب و کار نوبیتکس به معرفی کلی حوزه دیفای و فرصتهایی که در اختیار اقتصاد دیجیتال قرار میدهد، پرداخت.
در ادامه امین شمس، پژوهشگر این حوزه و استاد فینتک دانشگاه ایالتی اوهایو ارائهای در خصوص ترندهای اخیر حوزه دیفای داشت. مطابق این ارائه در حال حاضر مهم ترین ترند حوزه دیفای بحث لیکویید استیکینگ است که حدود ۲۵٪ از سرمایه قفل شده در این حوزه را به خود اختصاص میدهد. از ترندهای جدیدتر نیز میتوان به موضوع مدیریت دارایی (Asset Management) در این حوزه اشاره کرد که با استفاده از قراردادهای هوشمند و از روشهایی نظیر استفاده از پرتفوهای افراد موفق انجام میشود.
در ادامه میزگردی تخصصی با حضور ۳ تن از افراد فعال در این حوزه پیرامون این موضوع برگزار شد. حمید باطنی مدیر فنی تیم دیفای نوبیتکس، ضیا صدر فعال حوزه رمزارزها و میثم رضایی تیم لیدر مجموعه بیتیلز به بحث پیرامون مزایا و خطرات موجود در حوزه دیفای پرداختند که مهمترین نکات این میزگرد به شرح زیر است:
[صدر:] به حداقل رساندن نیاز اعتماد به پلتفرم و سیستم مالی از بزرگترین چالشهایی بوده که بشر همواره به دنبال آن بوده است و این موضوع در بحث دیفای اهمیت ویژهتری پیدا میکند و میتوان آن را نوعی آزمایش برای این اتفاق دانست. اما چالش حوزه دیفای در حال حاضر بدست آوردن اعتبار برای پلتفرمها است که با موضوع ورود و چرخش پول متفاوت است. [باطنی:] حوزه دیفای با مرور زمان در حال پختهتر شدن است. جذابیت این حوزه فراهم شدن زیرساخت برای کاربران برای انجام فعالیت های مالی بدون نیاز به اعتماد به سیستم است و از این بابت میتوان به آینده آن خوشبین بود. [رضایی:] استفاده از دادههای خارج از بلاکچین درون یک سیستم غیرمتمرکز، باعث خارج شدن سیستم از حالت قابل پیشبینی میشود؛ چیزی که در مورد بیت کوین وجود ندارد و آن را تبدیل به شبکهای امن کرده است. در حوزه دیفای همین موضوع باعث میشود که بسیاری از پروژههایی که مورد تایید حسابرسهای مطرح دنیا قرار گرفتهاند، در عمل مورد هک و اکسپلویت قرار بگیرند. او در نهایت نتیجه گرفت ماهیت دیفای در عمل و با توجه به نوع زیست بشر و رفتارهای انسانی (از لحاظ قوانین رگولاتوری و خطرات حوزه) تجربهای شکستخورده است.رونمایی از نوبیدکس و لاکت ولت، ۲ محصول جدید حوزه دیفای
در ادامه امیر حسین راد، مدیرعامل صرافی نوبیتکس ۲ محصول جدید این صرافی یعنی نوبیدکس (Nobidex) و لاکتولت (Locket Wallet) را رونمایی کرد. این محصولات به ترتیب صرافی غیرمتمرکز و کیف پول غیرامانی نوبیتکس هستند که اولین گام این صرافی برای ورود به حوزه غیرمتمرکز مربوط به رمزارزها (دیفای) هستند.
نوبیدکس در حال حاضر از شبکه آربیتروم پشتیبانی میکند و امکان مبادله جفتارزهای WBTC/USDT ،LINK/USDC ،ARB/USDT ،WETH/USDT و WETH/USDC در آن وجود دارد. به تدریج جفتارزهای بیشتری به این پلتفرم اضافه خواهند شد.
کارمزد تراکنشها در نوبیدکس بهطور رقابتی با سایر پلتفرمهای غیرمتمرکز در بازه ۰.۱ تا ۰.۲ درصد است و از روی کوین دریافتی پس از تبدیل کسر میشود و سپس به حساب کاربر واریز میشود. همچنین کارمزد انتقال شبکه صفر بوده و نیازی به پرداخت فی تراکنش نیست.
از مهمترین ویژگیهای این محصولات موارد زیر است:
لاکت ولت:
- غیرامانی بودن آن (کلید خصوصی تنها در اختیار کاربر است)
- پروسه ساخت و نگهداری کلید خصوصی به صورت تصادفی و داخل دستگاه کاربر و با استفاده از تکنولوژیهای روز انجام میشود (اختیار کلید خصوصی تنها در اختیار کاربر است)
- مجهز بودن به نسل دوم کانکت ولت (Connect Wallet 2)
- پشتیبانی از ۹ شبکه بلاکچینی از جمله بیت کوین، اتریوم و ترون
- ارائه در نسخههای اپلیکیشن موبایل و اکستنشن (افزونه) مرورگر
- اتصال به دپهای مختلف دنیا از طریق بخش کاوش کیف پول
- پشتیبانی از زبان فارسی و انگلیسی
- سازگاری با ماشین مجازی اتریوم (EVM)
نوبیدکس:
- بدون نیاز به ثبت نام و احراز هویت
- نگهداری دارایی کاربر در کیف پول شخصی او
- استفاده از دفتر سفارشات به صورت آفچین (بدون نیاز به پرداخت هزینه)
- امکان مبادله رمزارزها به صورت آنچین بدون پرداخت هزینه گس
- پشتیبانی از زبان فارسی
- امکان اتصال انواع کیف پول به آن
در ادامه امیر حسین راد به نقشه راه این ۲ محصول نیز اشاره کرد که توسعه بخش اسمارت ولت (قابلیت تراکنش بدون نیاز به رمزارز دیگری برای پرداخت کارمزد) و افزودن امکانات روز صرافیهای غیرمتمرکز از جالبترین آنها بودند.
افتتاحیه رویداد هکاتون دیفای نوبیتکس
آخرین بخش این برنامه مربوط به رویداد هکاتون (Hackathon) نوبیتکس در حوزه دیفای بود. دانشجویان، برنامهنویسان، صاحبین پروژه و صاحبین ایده میتوانند با شرکت در این برنامه ایدههای خود را حول موضوعات دیفای، حریم خصوصی، تعامل پذیری و مقیاسپذیری مطرح کنند. ۸ داور در این حوزه به ارزیابی و داوری این پروژهها خواهند پرداخت.
علاقهمندان میتوانند طرحهای خود را در بخش هکاتون سایت نوبیتکس و در قالب گیتهاب یا PDF تا ۳۱ شهریور ماه ثبت کنند. جوایز در نظر گرفته شده برای این دوره، ۲ جایزه ۱۰۰ میلیون تومانی برای ۲ طرح برتر خواهد بود همچنین در صورت موجود بودن برنامه غیرمتمرکز (dapp) در طرحهای ارائه شده، آن دپ به بخش کاوش لاکت ولت اضافه خواهد شد. در مورد توکنهای موجود در طرحها نیز، آن توکن به نوبیدکس اضافه خواهد شد.
همچنین در مورد پروژههای شایسته دیگر، حمایتهای لازم از سمت نوبیتکس انجام خواهد شد.
همچنین ۶ کارگاه آموزشی و به صورت رایگان در این حوزه از سمت نوبیتکس برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند از طریق صفحه هکاتون دیفای در وبسایت نوبیتکس، در این رویداد ثبت نام کنند.
منبع