کریپتو

بررسی وضعیت استخراج در ایران؛ گزارش میهن بلاکچین از دومین دورهمی انجمن بلاکچین

دومین دورهمی رسمی انجمن بلاکچین ایران با موضوع «بررسی آخرین وضعیت و روش‌های تامین انرژی صنعت استخراج رمز ارز» روز یکشنبه در کارخانه نوآوری آزادی برگزار شد.

اولین دورهمی انجمن بلاکچین در خرداد امسال توسط کارگروه تبادل این انجمن برگزار شده بود. در حال حاضر ۴ کارگروه آموزش، کارشناسان، تبادل و استخراج باهدف پیشرفت و توسعه صنعت بلاکچین در انجمن بلاکچین ایران در حال فعالیت هستند.

عباس آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران در ابتدای این دورهمی در خصوص اتفاقات پیرامون صرافی اکسکوینو با اشاره به اینکه ایجاد مشکل در یکی از اجزای اکوسیستم بلاکچین کشور، منجر به آسیب دادن کل اکوسیستم خواهد شد؛ از مسوولان این صرافی و افراد فعال در این حوزه خواست تا سریع‌تر نسبت به آن واکنش نشان دهند. آشتیانی افزود موضوع اکسکوینو به کارگروه تبادل انجمن بلاکچین منتقل شده است و در حال بررسی است.

آشتیانی در ادامه اعلام کرد که انتخابات مجمع عمومی و انتخاب مدیرعامل جدید انجمن بلاکچین در اواخر شهریور برگزار خواهد شد.

ساناز وفی: آموزش اصولی به کاربر بسیار کارگشاست

ساناز وفی، مدیر محصول میهن بلاکچین، در این دورهمی سخنرانی با موضوع حقوق کاربران ایرانی برگزار کرد. او به افزایش سطح آگاهی و اطلاعات کاربران در سال‌های اخیر در این حوزه اشاره کرد چرا که دستیابی به اطلاعات مفید این حوزه آسان‌تر شده است. او نتیجه گرفت که در زمینه خطرات مربوط به صرافی‌ها نیاز است تا زیرساخت‌های فنی با ایجاد شفافیت همراه باشد تا کاربر ابتدا در این زمینه آموزش ببیند، اطلاعات لازم را کسب کرده و بهترین انتخاب را داشته باشد.

از نظر او در حال حاضر کاربران پلتفرم‌های ایرانی به خصوص صرافی‌ها بیشتر از بحث‌های دریافت مجوز و قانونی، به ویژگی‌ها و برتری‌های فنی آن پلتفرم توجه دارند.

سخنرانی ساناز وفی در دورهمی انجمن بلاکچین پیرامون حقوق کاربر منبع: میهن بلاکچین
سخنرانی ساناز وفی در دورهمی انجمن بلاکچین پیرامون حقوق کاربر منبع: میهن بلاکچین

وفی با اشاره به عمیق شدن شکاف بین بخش خصوصی و نهادهای دولتی در این حوزه، این موضوع را خطرناک خواند؛ زیرا باعث ایجاد فشار زیاد و بلاتکلیفی در بخش خصوصی و عدم درک درست بخش دولتی نسبت به این حوزه خواهد شد.

او از نهادهایی مانند انجمن بلاکچین خواست که برای حمایت از حقوق کاربر، در کنار افزایش آگاهی، یک گزینش بین فعالین واقعی در این حوزه و کلاهبرداران داشته باشد و از دسته اول حمایت لازم را داشته باشد تا آموزش درست و اصولی به کاربر داده شود. وی در انتها به نبود جریان مشخص سرمایه در حوزه رمزارزها در ایران اشاره کرد که کسب و کارها را برای تامین سرمایه دچار سردرگمی می‌کند.

برگزاری پنل تخصصی وضعیت و مشکلات استخراج در ایران

بخش دوم این رویداد تحت عنوان پنل برگزار شد. در این پنل به صورت اختصاصی به موضوع استخراج رمزارزها پرداخته شد. این پنل با حضور ماینرها و بیان مشکلاتشان شروع شد و در انتها مسوولان به پرسش و پاسخ با این فعالین پرداختند.

در ابتدا توضیحاتی کلی راجع به وضعیت ماینینگ در ایران توسط مجری مراسم ارائه شد. از نکات مهم این مقدمه می‌توان به این مورد اشاره کرد که استخراج رمزارزها در قالب مقررات شفاف قانون‌گذاری شود. زیرا این موضوع هم به نفع بخش خصوصی و فعالین و سرمایه‌گذاران این حوزه خواهد بود و هم نهادهای نظارتی از آن منتفع خواهند شد. در ادامه به اینکه نمایندگان وزارت‌خانه‌های نفت و اقتصاد در چنین جلساتی شرکت نمی‌کنند و به صحبت‌های فعالین حوزه استخراج گوش نمی‌دهند، انتقاد وارد شد.

در ادامه دارندگان مزارع استخراج به بیان کردن مشکلات خود در این حوزه اشاره کردند و به بحث عدم روشن شدن موضع بانک مرکزی نسبت به معاملات رمزارزها پرداخته شد و موضوع مشکلات اخذ مجوز و تغییر نرخ انرژی مصرفی مزارع استخراج مورد بحث قرار گرفت که برای برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاران صنعت استخراج، نیاز به شفاف‌سازی دارد.

اشاره بیشتر فعالین استخراج به مصوبه اسفند وزارت نیرو بود که نرخ برق مزارع استخراج به ازای هر کیلو وات ساعت از ۹۸۰ تومان به ۲۵۳۰ تومان افزایش یافت و موجب به صرفه نبودن و ضرر سرمایه‌گذاران این حوزه شده است.

در ادامه محمد خدادادی، مجری طرح رمزارز شرکت توانیر، به برخی سوالات پاسخ داد. خدادادی بحث تصمیم‌گیری در مورد نرخ تامین برق مزارع ماینینگ را در اختیار توانیر ندانست. از دید او با توجه به هزینه‌های بالای تولید برق در کشور، چاره‌ای به جز این افزایش نرخ برای این شرکت باقی نمانده بود.

او در پاسخ به اینکه چرا به جای صادرات برق، با همان نرخ این انرژی به ماینرها فروخته نمی‌شود، بیان کرد که این تصمیم در اختیار توانیر نیست و بحث‌های حاکمیتی نیز در آن دخیل است. او بدبینی ایجاد شده در آحاد مردم نسبت به پدیده ماینینگ (از بابت قطعی‌های برق) را یکی از محدودیت‌های توانیر در فروش برق به ماینرها دانست که ممکن است موجب اعتراض افکار عمومی شود.

خدادادی حرکت صنعت ماینینگ به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر را از راهکارهایی دانست که می‌تواند راه‌حلی در این شرایط باشد و وزارت نیرو از ماینرهای استفاده‌کننده از این منابع انرژی حمایت خواهد کرد.




منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه