گری گنسلر: بازار رمزارزها مانند بازار سهام آمریکا در دهه ۱۹۲۰ پر از کلاهبردار است
گری گنسلر، رییس کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC)، در سخنرانی خود در کنفرانس جهانی بورس و فینتک پایپر سندلر (Piper Sandler) اعلام کرد که بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر پر از هک، کلاهبرداری و طرح پانزی است و به بازار سهام آمریکا در دهه ۱۹۲۰ شباهت زیادی دارد. او تاکید کرد که کنگره آمریکا در آن زمان با وضع قوانین اوراق بهادار بازار سهام را کنترل کرد و SEC هم در شرایط فعلی میتواند با اعمال این قوانین بازار رمزارزها را کنترل کند.
به نقل از کوینتلگراف، در این کنفرانس، گنسلر قانون اوراق بهادار ۱۹۳۳ و قانون بورس اوراق بهادار سال ۱۹۳۴ را ستایش و ادعا کرد که این قوانین به بازارهای اوراق بهادار ایالات متحده اجازه میدهند تا در ۸۸ سال آینده رونق داشته باشند. او اعلام کرد که «بازارهای اوراق بهادار دیجیتال» امروزی هم باید بر اساس این قوانین فعالیت کنند؛ چرا که سرمایهگذاران این بازار هم به حمایتهای ارائهشده توسط این قوانین نیاز دارند.
گنسلر با اشاره به حکم دادگاه آمریکا علیه اوپن نتورک (Open Network) تلگرام، اعلام کرد که اوراق بهادار دیجیتال هم حتی اگر کاربرد بهخصوصی داشته باشند، از قوانین اوراق بهادار آمریکا مستثنی نیستند. او ادامه داد:
بعضی از طرفداران اوراق بهادار داراییهای دیجیتال ادعا میکنند که توکن آنها کاربردی فراتر از یک ابزار سرمایهگذاری دارد. همان طور که دادگاه تلگرام و بقیه شرکتها اعلام کرده است، داشتن یک کاربرد اضافی باعث نمیشود که این توکنها نوعی اوراق بهادار نباشند و در محدوده تعریف قرارداد سرمایهگذاری قرار نگیرند.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی شبکه Ton و رمز ارز Toncoin؛ آیا تلگرام پشت این شبکه است؟ + ویدیو
گنسلر ادامه داد که رویکرد جدید SEC بدان معناست که صرافیهای اوراق بهادار کریپتو باید طبق قوانین اوراق بهادار، از جمله «الزام به جداسازی عملکردهای صرافی (Exchange)، کارگزاری-فروشنده (Broker-Dealer) و تسویه حساب (Clearing Agency)» عمل کنند و به نظر او، این جداسازی «به کاهش درگیریها و تضاد منافعی که میتواند با ترکیب چنین خدماتی به وجود آید، کمک می کند».
گنسلر عدم امکان این جداسازی را رد کرد و گفت که جداسازی این سه عملکرد فقط به تلاش نیاز دارد. طبق گفتههای او، بازار ارزهای دیجیتال پر از کلاهبرداریهایی است که به دلیل عدم انطباق آن با قوانین اوراق بهادار به وجود آمده است. گنسلر ادامه داد:
با توجه به اینکه بازار رمزارزها با قوانین اوراق بهادار آمریکا تطابق ندارند، جای تعجب نیست مشکلات زیادی در آن به وجود آمده است. این داستان را قبلا هم دیده بودیم. این همان مشکلی است که بازار سهام آمریکا در دهه ۱۹۲۰ و قبل از وضع قوانین اوراق بهادار فدرال با آن مواجه شده بود. به همین خاطر است که افراد زیادی توکنهای خود را با قیمتهای زیاد به مردم میفروشند و کلاهبردایهای و طرحهای پانزی زیادی در این بازار به وجود آمده است.
به نظر گنسلر، راهحل بازار ارزهای دیجیتال این است که صادرکنندگان اوراق بهادار دیجیتال از قوانین پیروی کنند؛ زیرا کلاهبرداریها «اکثرا در بازارهایی اتفاق میافتد که صادرکنندگان و واسطههای فعال در آن از قوانین اصلی پیروی نمیکنند.
بهعنوان رییس SEC، گنسلر بارها از صنعت رمزارزها انتقاد کرده است. انتقادهای او علیالخصوص بعد از شکایت SEC از صرافیهای بایننس و کوین بیس افزایش یافته است. با این وجود، منتقدان گنسلر میگویند که او در حد قدرت نظارتی SEC عمل نمیکند و نوآوری را از ایالات متحده آمریکا خارج کرده است.