کریپتو

هشدار FBI: برخی آگهی‌های استخدام جعلی، متقاضیان را به کلاهبرداری ارز دیجیتال وادار می‌کنند

FBI به تازگی هشداری در خصوص آگهی‌های شغلی و کلاهبرداری‌های ارز دیجیتال صادر کرده است که در آن متقاضیان استخدام را وادار به کلاهبرداری از کاربران می‌کنند.

به گزارش کریپتو پوتیتو، دفتر تحقیقات فدرال ایالات‌متحده (FBI) هشداری درباره آگهی‌های شغلی جعلی صادر کرد که افراد را به آسیای جنوب شرقی می‌کشانند و آن‌ها را برخلاف میل خودشان نگه می‌دارند تا کلاهبرداری‌های بین‌المللی ارز دیجیتال انجام دهند.

این شرکت‌های کلاهبرداری معمولا در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌کنند و قربانیان خود را با وعده‌های شغلی پردرآمد فریب می‌دهند. با این حال، به ‌محض ورود قربانیان، پاسپورت آن‌ها را می‌گیرند و آن‌ها را به انجام کلاهبرداری ارز دیجیتال از افراد بی‌گناه وادار می‌کنند. طبق گزارش‌های موجود، اگر افراد مذکور در کار خود موفق نشوند، با شکنجه، سوءاستفاده، قتل یا فروخته شدن به یک باند دیگر روبه‌رو می‌شوند.

هشدار FBI چه بود؟

FBI در بیانیه مطبوعاتی جدید خود به شهروندان و افرادی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند یا در حال سفر هستند، هشدار داده و از آن‌ها خواسته است که مراقب آگهی‌های شغلی دروغی مرتبط با قاچاق نیروی کار باشند. این سرویس اطلاعاتی اعلام کرده است که شرکت‌های مذکور عمدتا شهروندان آسیایی را با ارسال آگهی‌های شغلی دروغین در شبکه‌‌های اجتماعی و سایت‌های استخدام آنلاین هدف قرار می‌دهند.

واریز و برداشت بدون محدودیت در صرافی اتراکس
با ثبت نام در اتراکس 50 هزار شیبا و 500 هزار بیت تورنت هدیه بگیرید!
هدیه بگیر!

اف‌بی‌آی اعلام کرد که این مشاغل جعلی ممکن است از پشتیبانی فنی گرفته تا مرکز تماس خدمات مشتریان و تکنیسین‌های سالن‌های زیبایی، متغیر باشند. این مجرمان برای جذب قربانیان خود، ادعا می‌کنند که مزایای متعدد، حقوق بالا و محل اقامت رایگان هم دارند.

با این حال، در اغلب موارد محل کار آن‌ها از مکان تبلیغ‌شده تغییر پیدا می‌کند. به‌محض ورود جوینده کار به کشور خارجی، جنایتکاران از ابزارهای متعددی برای وادار کردن آن‌ها به سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. در این مورد، برای مثال می‌توان به مصادره گذرنامه‌ها و مدارک سفر، تهدید به خشونت و استفاده از خشونت اشاره کرد.

قربانیان پس از آن مجبور می‌شوند بدهی‌های زیادی مثل هزینه‌های سفر، اتاق و غذا را پرداخت کنند. وقتی که بدهی‌ها انباشته می‌شود، آن‌ها اغلب به گروه‌های جنایتکار دیگر فروخته می‌شوند.

FBI روش‌های مختلفی را برای جلوگیری از به دام افتادن شهروندان در چنین کلاه‌برداری‌هایی معرفی کرده است. تحقیق درمورد شرکت آگهی‌شده قبل از پذیرش پیشنهاد شغلی و همچنین توجه به نکات و اطلاعات مبهم مربوط به شرکت یا جزئیات استخدام، برخی از این موارد هستند. علاوه بر این، کارجویان باید مراقب تبلیغاتی باشند که حقوق‌های غیرعادی و مزایای بسیار زیادی دارند.

کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال

گفتنی است که هشدار اخیر اف‌بی‌آی در بحبوحه گزارش‌های متعددی منتشر شده که درباره کلاهبرداری‌های بازار ارزهای دیجیتال با استفاده از «افراد به اسارت گرفته‌شده» بوده است. برای مثال، در نوامبر سال گذشته (آبان ۱۴۰۱) دولت کامبوج به‌دلیل چشم‌پوشی از مجرمان چینی، با واکنش بسیاری بدی مواجه شد. این مجرمان تقریبا صد هزار کارگر مهاجر را قاچاق می‌کردند و آن‌ها را مجبور می‌کردند که در کلاهبرداری‌های آنلاینی مثل عرضه اولیه‌های توکن‌های جعلی شرکت کنند.

پلیس ملی فیلیپین (PNP) هم در اوایل این ماه توانست هزار قربانی قاچاق انسان را نجات دهد که مجبور بودند تا ۱۸ ساعت در روز برای یک شرکت کلاهبرداری ارز دیجیتال کار کنند. بعد از انهدام این باند کلاهبرداری، مقامات فیلیپین ۱۲ فرد مظنون به سرکردگی باند مذکور را دستگیر کردند.

کلاهبرداری ارز دیجیتال در ایران

متاسفانه در ایران نیز شاهد کلاهبرداری‌هایی مشابه هستیم. برخی از آگهی‌های کاریابی در حوزه ارز دیجیتال را که مرور می‌کنیم، می‌بینیم از کارجویان خواسته شده است تا با ارائه مدارک خود سودهای چند میلیونی در روز دریافت کنند.

این در حالیست که نه تنها سودی در کار نیست بلکه کلاهبرداران با استفاده از مدارک کارجویان ناآگاه، اقدام به پولشویی می‌کنند؛ برخی از این طریق حتی کارجو را وادار به پرداخت مبلغی می‌کنند تا با آموزش ترید بتوانند کسب درآمد کنند اما در نهایت کلاهبرداران سرمایه کارجو را به سرقت می‌برند.

همچنین آگهی‌هایی در خصوص اجاره کارت بانکی و حساب کاربری در صرافی‌های رمزارز نیز یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری از کاربران است. کلاهبرداری تنها سرقت دارایی کاربر نیست؛ سوءاستفاده از اعتبار کاربر در بانک‌ها و پلتفرم‌های مختلف تبعات سختی برای خود کاربر به دنبال دارد که کلاهبرداران معمولا با تبلیغ‌های مختلف و وعده اینکه «تو که پولی به ما ندادی» از اعتبار کاربر، سوء استفاده می‌کنند.


منبع

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
عیدانه