مرکز ملی تحقیقات بلاکچین چین برای تربیت ۵۰۰٬۰۰۰ نیرو متخصص راهاندازی شد
کشور چین با راهاندازی مرکز ملی تحقیقات بلاکچین قصد دارد ۵۰۰,۰۰۰ نیروی متخصص را برای این صنعت تربیت کند و کاربردهای متنوع فناوری بلاکچین را توسعه دهد.
به گزارش بیاینکریپتو، مرکز ملی تحقیقات بلاکچین چین بهتازگی در شهر پکن افتتاح شده و تأییدیههای وزارت علوم و فناوری این کشور را هم دریافت کرده است. این مرکز از نزدیک با دانشگاهها، شرکتهای فناوری و سایر مؤسسات تحقیقاتی همکاری میکند و به توسعه بیشتر صنعت بلاکچین و وب ۳ در کشور چین میپردازد.
چین به دنبال جداسازی بلاکچین از داراییهای دیجیتال است
داراییهای دیجیتال احتمالاً شناختهشدهترین کاربرد فناوری بلاکچین هستند؛ اما دولت چین سیاست سختگیرانهای را در برابر بازار ارزهای دیجیتال اتخاذ کرده و معاملات آن را از سال ۲۰۲۱ غیرقانونی کرده است. در نتیجه، این کشور با حمایت خود از صنعت بلاکچین تلاش کرده است فناوری بلاکچین را از ارزهای دیجیتال جدا کند.
به گزارش نشریه ساوث چاینا مونینگ پست، هدف مرکز ملی تحقیقات بلاکچین علاوه بر آموزش متخصصان جدید، ایجاد شبکهای گسترده از بلاکچین در سراسر کشور است. چنین برنامهای بلاکچینهای موجود در کشور چین را به یکدیگر متصل کرده و فناوری کراس چین را بهبود میبخشد.
کوینمیکر (ChainMaker) یا «Chang’An» یکی از پروژههای بلاکچینی منبع باز چینی است که توسط آکادمی بلاکچین و رایانش پکن (Beijing Academy of Blockchain and Edge Computing) ساخته شده و توسط این سازمان کنترل میشود.
در حال حاضر، بلاکچینهای ساختهشده در کشور چین کاربردهای مختلفی دارند. بهعنوان مثال، استیت گرید (State Grid)، شرکت برق دولت چین، به دنبال آن است تا از شبکه «Chang’An» برای ثبت دادههای مربوط به چرخه کربن بهصورت آنچین استفاده کند.
علاوه بر این، سازمانهای فعال در بخش خدمات درمانی چین از شبکه «Xiaotong» استفاده میکنند. شبکه «Xiaotong» با استفاده از بلاکچین «ChainMaker» و با هدف ارتباط دادههای پزشکی ساخته شده است. با استفاده از این شبکه، سازمانهای پزشکی، مقامات دولتی و شرکتهای بیمه میتوانند دادههای خود را از طریق شبکهای امن و بهصورت رمزنگاریشده و قابلتأیید به اشتراک بگذارند.
مهاجرت شرکتهای ارز دیجیتال چینی به هنگ کنگ
همانطور که گفته شد، دولت چین همواره تلاش کرده است روی کاربردهای مختلف فناوری بلاکچین تأکید کند. با این حال، شرکتهای فعال در صنعت ارزهای دیجیتال برای دور زدن قوانین این کشور مجبور شدهاند از راههای دیگری استفاده کنند. علاوه بر این، تقاضای ارزهای دیجیتال در کشور چین همچنان بالا است و اجرای ممنوعیت کلی معاملات آنها را تا حدودی دشوار کرده است.
برای مثال، بعضی از شرکتهای مذکور به هنگ کنگ مهاجرت کردهاند. برخلاف پکن، هنگ کنگ محیط خوبی برای کسبوکارهای فعال در صنعت ارز دیجیتال فراهم کرده است و شرکتهای بزرگی مثل صرافی هوبی دفاتر خود را در این منطقه تأسیس کردهاند.
هرچند که چین با ممنوع کردن معاملات ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۱ باعث شد ضرر قابلتوجهی به شرکتهای فعال در این صنعت وارد شود؛ شرکتهایی مثل صرافی هوبی فعالیتهای خود را در هنگ کنگ ادامه دادند و به لطف سیاستهای حمایتی این منطقه، موفق شدند بخشی از ضرر خود را جبران کنند.
منبع