چینلینک پروتکل CCIP خود را راهاندازی کرد؛ انقلابی برای اتصال سیستم بانکی به بلاکچین
شرکت چین لینک لبز (Chainlink Labs) از راهاندازی پروتکل میانزنجیرهای (کراس چین) خود با هدف تعامل و ارتباط شرکتهای مالی سنتی وابسته به سیستم سنتی بانکی و بلاکچینهای عمومی و خصوصی خبر داد.
به گفته مقامات چینلینک پروتکل تعامل میانزنجیرهای (CCIP) موجود در این فناوری به زودی سیستم سنتی مالی و بانکداری جهانی و همچنین سیستم مالی بلاکچینی را به زودی به یکدیگر متصل میکند؛ شبیه به کاری که پروتکل TCP/IP در مورد شبکه جهانی اینترنت انجام داد.
تو صرافی اکسران میتونی فقط با 500 هزار تومان، همه ارزهای دیجیتال رو معامله کنی!
شروع
به گفته تیم چین لینک، توسعهدهندگان این شبکهها در تاریخ ۲۰ جولای (۲۹ تیر) در شبکههای آزمایشی مربوطه به پروتکل CCIP دسترسی خواهند داشت.
CCIP یک پروتکل با قابلیت همکاری متقابل است که به شرکتهای مختلف امکان میدهد تا پول و دادهها را بین بلاکچینهای عمومی و خصوصی به صورت یکپارچه منتقل کنند. به بیان دیگر، این پروتکل ارتباط بین سرورهای بکاند شرکتهای غیربلاکچینی و شبکههای بلاکچینی را تسهیل میکند.
پروتکل تعامل میانزنجیرهای چین لینک از شبکه تبادل اطلاعات سوئیفت استفاده میکند. این شبکه در حال حاضر توسط بیش از ۱۱،۰۰۰ بانک در سراسر جهان برای تسهیل پرداختها و تسویه حسابهای بینالمللی استفاده میشود.
به گفته شبکه اجرای جرایم مالی آمریکا، تنها در سال ۲۰۲۱، شبکه سوئیف حدود ۱.۸ کوادریلیون دلار از تراکنشهای بیش از ۱۱،۰۰۰ بانک عضو را پردازش کرده است.
به گفته سرگئی نظروف (Sergey Nazarov)، بنیانگذار و مدیرعامل چین لینک، هدف CCIP، ایجاد پلی بین دنیای آن چین و آف چین (درونزنجیرهای و برون زنجیرهای) است.
وی در این رابطه گفت:
درست مثل استانداردهای کلیدی همچون TCP/IP که اینترنت تکه تکه اولیه را به اینترنت جهانی واحدی که امروزه همه ما میشناسیم تبدیل کرد، ما نیز CCIP را برای ارتباط چشمانداز بلاکچینهای عمومی جدا از هم با اکوسیستم بانکی توسعه دادهایم تا یک اینترنت واحد از قراردادها بسازیم.
نظروف معتقد است وجود یک سیستم ارتباطدهنده که بتواند پول و دادهها را به طور یکپارچه بین شبکههای مختلف منتقل کند، مسئله مهمی برای یک جامعه مبتنی بر بلاکچین خواهد بود.
به گفته چین لینک، از جمله موسسات مالی که در حال بررسی استفاده از پروتکل تعامل بینزنجیرهای این شرکت هستند میتوان به BNY Mellon، BNP Paribas، Citi، گروه بانکی استرالیا و نیوزلند، Clearstream، Euroclear و Lloyds Banking Group اشاره کرد.
علاوه بر ۵ بلاکچینی که از CCIP استفاده میکنند، پروتکل غیرمتمرکز آوه (AAVE) نیز اعلام کرد از این راهکار استفاده خواهد کرد.
علاوه بر این، در حال حاضر پروتکل سینتتیکس (Synthetix) در شبکه اصلی این پروتکل کراس چین راهاندازی شده است.
در پی انتشار این خبر قیمت توکن LINK در ۲۴ ساعت اخیر ۵.۹۱٪ افزایش یافته و در حوالی ۷.۰۵ دلار معامله میشود.