با سقوط روبل، بانک مرکزی روسیه در تلاش برای افزایش نرخ بهره است
با سقوط روبل، بانک مرکزی روسیه در تلاش برای افزایش نرخ بهره است
به گزارش زوم ارز،
بانک مرکزی روسیه برای مبارزه با تورم و تقویت روبل، نرخ بهره را ۳.۵ درصد افزایش داده است. این تصمیم در پی کاهش اخیر روبل به پایینترین ارزش خود در برابر دلار آمریکا از مراحل اولیه جنگ با اوکراین است.
روسیه افزایش نرخ را پس از نشست اضطراری اعلام کرد
روز دوشنبه، بانک مرکزی روسیه جلسه اضطراری را برای رسیدگی به کاهش ارزش روبل برنامه ریزی کرد. این حرکت پس از آن صورت گرفت که ارزش پول در صبح دوشنبه از سطح روانی ۱۰۰ در برابر دلار عبور کرد و کاهش سریع آن را که امسال ادامه داشت، افزایش داد.
در ابتدا، بانک مرکزی اعلام کرد که کاهش روبل ثبات مالی روسیه را تهدید نمی کند و کاهش ارزش پول را به کاهش حجم صادرات و افزایش تقاضای داخلی نسبت داد. واردات با این حال، بانک روسیه بعداً اعلام کرد که هیئت مدیره آن روز سه شنبه برای بحث در مورد نرخ بهره تشکیل جلسه خواهد داد.
بعد از جلسه برنامه ریزی نشده روز سه شنبه هیات مدیره، بانک مرکزی نرخ بهره را به میزان ۳.۵ درصد افزایش داد. نرخ کلیدی که اکنون ۱۲ درصد است، هزینه های وام را به بالاترین سطح خود از زمان حمله ولادیمیر پوتین به اوکراین رسانده است.
کاهش روبل در حالی اتفاق میافتد که هزینههای نظامی روسیه افزایش یافته و تحریمهای غرب همچنان بر صادرات انرژی این کشور تأثیر میگذارد. روز دوشنبه، واحد پول روسیه از ۱۰۱ روبل در برابر دلار آمریکا عبور کرد که نشان دهنده کاهش بیش از یک سوم ارزش خود از ابتدای سال جاری است و پایین ترین سطح خود را در ۱۷ ماه اخیر نشان می دهد.
در حالی که روبل در ابتدا پس از اعلام افزایش نرخ تقویت شد، از آن زمان برخی از این افزایش ها را از دست داده است و در حال حاضر در حدود ۹۸ در برابر دلار ارزش گذاری شده است. روبل امسال بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است و آن را به یکی از بدترین ارزها در سراسر جهان تبدیل کرده است.
آوارها پس از جنگ اوکراین با نوسانات شدید مواجه شدند
از زمان شروع جنگ در اوکراین در اوایل سال ۲۰۲۲، روبل دوره ای از نوسانات بالا را تجربه کرده است. دو هفته پس از جنگ به پایین ترین سطح خود یعنی ۱۵۰ دلار رسید، اما پس از اعمال کنترل های شدید سرمایه توسط بانک مرکزی روسیه و محدود کردن خروج پول، به سرعت بازگشت.
تا تابستان گذشته، روبل به دلیل افزایش درآمدهای صادراتی ناشی از افزایش قیمت نفت و گاز، که بخشی از آن ناشی از تهاجم بود و کاهش واردات مصرفکننده، به بالاترین سطح هفت ساله خود رسیده بود. با این حال، نزول روبل با قیام نافرجام یوگنی پریگوژین در ژوئن دوباره شعلهور شد و باعث شد روسها وجوه خود را به حسابهای خارجی منتقل کنند.
برای تثبیت روبل، بانک مرکزی روسیه اخیراً اقداماتی را برای کاهش نوسانات با حفظ خرید ارز خارجی تا سال ۲۰۲۴ انجام داد. با این حال، این اقدامات فوراً جلوی کاهش این ارز را نگرفت و نگرانی سیاستگذاران را در مورد افزایش قیمت مصرف کننده افزایش داد.
p>
در کوتاهمدت، ضعیفتر شدن روبل میتواند به نفع هزینههای جنگی گسترده دولت باشد، زیرا نفت به ارز خارجی فروخته میشود و باعث افزایش درآمد روبلی میشود. یک سند دولتی نشان داد که هزینه های دفاعی در سال ۲۰۲۳ بیش از دو برابر شده و به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است که یک سوم کل هزینه های عمومی را تشکیل می دهد.
با وجود ورود به رکود در سال گذشته، اقتصاد روسیه با درآمدهای نفت و گاز، محرکهای دولتی و تغییر مسیر موفقیتآمیز تجارت از اروپا به آسیا، توانست در برابر تحریمهای غرب مقاومت کند. با این حال، کاهش اخیر ارزش روبل چالش های فزاینده کشور را برجسته می کند.
تحلیلگران معتقدند سقوط روبل منعکس کننده عدم تعادل عمیق در اقتصاد روسیه به دلیل جنگ جاری است. الکساندرا پروکوپنکو، یکی از مقامات سابق بانک مرکزی روسیه و محقق غیرمقیم فعلی در مرکز کارنگی روسیه اوراسیا، گفت: اساساً، نرخ بانک مرکزی نمی تواند روند را تغییر دهد.
آیا فکر می کنید روبل ضرر را در کوتاه مدت افزایش می دهد؟ در قسمت نظرات پایین ما را آگاه کنید.
منبع: tokenist.com
منبع